Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetățean din Pakistan care a încercat să ajungă în Spaţiul Schengen folosind o carte de identitate grecească falsă.

 „În data de 04.10.2022, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, o persoană de sex femeiesc care la controlul de frontieră a prezentat un document tip carte de identitate ce avea însemnele autorităților din Grecia.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

    În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză este cetățean din Pakistan, în vârstă de 28 de ani.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat inspector de poliție Alexandru Andrei Dincă.

Recomandările redacției