Tânără care a încercat să treacă granița cu documentul altei persoane, depistată într-un tren internațional

0
327

O femeie din Coasta de Fildeş, în vârstă de 32 de ani, a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind un paşaport ce aparţinea altei persoane.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, o persoană  călătorind cu trenul care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena.

 La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport simplu, eliberat de autoritățile din Franţa. Astfel, la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document existau diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Coasta de Fildeş, în vârstă de 32 de ani şi a declarat faptul că a recurs la această metodă întrucât intenționa să îl folosească pentru a ajunge în Franţa.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei femeii, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.