Tânără cu act fals, depistată într-un tren internațional, la Curtici

0
345

Poliţiştii de frontieră au descoperit încă o persoană care a încercat să treacă frontiera sub o identitate falsă. Este vorba despre polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. Ei au depistat o tânără din Tunisia, în vârstă de 28 de ani, solicitant de azil în țara noastră, care a încercat să treacă ilegal frontiera.

Vineri după-masa, în jurul orei 14.45, la punctul feroviar de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, a fost depistată o persoană, care călătorea ca pasager într-un tren internațional, pe ruta Braşov-Budapesta. La controlul documentelor, femeia a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Belgia.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este un cetăţean din Tunisia, în vârstă de 28 de ani, solicitantă de azil în România. Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a obţinut documentul de la o persoană necunoscută contra sumei de 150 de euro şi intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.