Tânăra mamă care a încercat să se sinucidă, în comă de gradul II

0
662

La sfârșitul lunii noiembrie o tânără a reușit să șocheze tot orașul cu gestul său extrem. Proaspătă mămică, ea tocmai ce trecuse printr-o naștere, cu doar opt zile înainte de a încerca să se sinucidă. Aceasta ar fi născut în data de 20 noiembrie, iar în 28 noiembrie ea a încercat să își pună capăt zilelor, aruncându-se în Mureș. Acest gest a fost unul care îi putea fi fatal încă din primele clipe, dar ca printr-o minune, chiar în acel moment, o patrulă de jandarmi a trecut prin zona în care tânăra a încercat să își pună capăt zilelor. Ei au auzit ce se întâmplă și au sărit cât de repede au putut în ajutor.

Știrea din acea zi: „În centrul orașului a avut loc o tentativă de sinucidere la care au fost chemați imediat și pompierii. Până la ajungerea echipajului de pompieri, la fața locului se aflau deja câțiva jandarmi aflați în patrulă și care, ajutați de polițiștilor locali aflați în patrulare pedestră în Parcul Eminescu, locul de derulare a Târgului de Iarnă, au reușit să o scoată pe femeie din apele Mureșului.

Echipajele operative ale Poliției Municipiului, Serviciului Ordine Publică și Circulație din cadrul DGPL Arad și cele ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad sosite, de urgență, la locul incidentului au reușit, în primă instanță, să o aducă pe aceasta la mal. Cu toate acestea, victima în vârstă de 31 de ani era deja în stop cardio respirator“.

Ea a fost salvată de un jandarm. Andrei, jandarmul care a sărit după ea în apă fără vreo garanție că va putea să o aducă la mal a reușit să o salveze și să îi facă manevrele de resuscitare necesare până în momentul în care medicii SMURD au preluat-o. Mai apoi, acesta a mers la spital și s-a interesat de victimă, punând viața ei înaintea propriei vieți și ajungând un exemplu pentru întreaga țară.

Mai departe, vorbind cu reprezentanții spitalului în care aceasta se află, femeia este încă din primul moment de după revenirea pulsului în stare critică. Ea se află în comă de gradul II și medicii sunt rezervați pentru că astfel de cazuri necesită timp și poate și o minune. Mai exact, în stadiul II de comă pacientul nu mai reacționează la stimulii dureroși și pot fi prezente unele mișcări involuntare ale membrelor sau ale gurii. În aceasta situatie apar primele variații ale tensiunii arteriale, febră, tulburări de ritm cardiac și respirator. In stadiul II este implicat și diencefalul, situat în continuarea trunchiului cerebral, una din structurile importante.

Așadar, există cazuri în care pacientul se poate trezi mai devreme sau mai târziu, poate chiar după luni de zile, dar și cazuri în care acesta nu se mai trezește. Totuși, medicii nu pun încă nici un diagnostic și ne-au spus că acesta este un caz care se poate întinde timp de mai multe luni.

Deocamdată, pentru că tânăra mamă nu a reușit încă să se trezească, nimeni nu poate spune exact ce a făcut-o să recurgă la asemenea gest extrem. Concubinul acesteia a declarat că femeia nu avea nici o problemă și că nu a dat semne cum că urmează să încerce să își pună capăt zilelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.