Sentința a fost pronunțată în cazul bărbatului desfigurat cu o cheie de prezoane și lăsat să moară, la Secusigiu. Astfel, tânărul de 29 de ani care l-a bătut crunt pe bărbatul din Secusigiu și apoi l-a abandonat, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor în stare de provocare. Decizia Tribunalului Arad, pronunțată în data de 4 martie a.c., nu este definitivă, ci cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Ca pedeapsă accesorie, tânărului îi sunt interzise mai multe drepturi, inclusiv cel de a comunica cu persoana vătămată timp de doi ani de la executarea pedepsei principale.

Obligă inculpatul să plătească părţii civile Ș.V. suma de 23.375 lei cu titlu de daune morale şi materiale; părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad suma de 904,20 lei cu titlu de despăgubiri civile. Obligă partea civilă Ştefănuţi Victor să plătească Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad suma de 904,20 lei cu titlu de despăgubiri civile. (…) Lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de Spitalul Clinic Judeţean Timişoara. (…) Confiscă în vederea distrugerii corpul delict respectiv o cheie de prezoane, depus la Camera corpuri delicte a Tribunalului Arad. În baza art. 7 al. 1 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Cherechean Alexandru Cristian în vederea stabilirii profilului genetic şi a stocării în S.N.D.G.J. a profilului genetic”; se arată în soluția Tribunalului Arad. Așadar, inculpatul trebuie să plătească victimei daune morale în valoare de 23.375 de lei.

Amintim că, în luna octombrie a anului trecut, un nou caz de violență extremă a ajuns în atenția autorităților. Este vorba despre un caz care, timp de o săptămână, a rămas cu autor necunoscut, însă anchetatorii i-au dat de capăt, reușind să-l aresteze pe făptaș.

Totul s-a petrecut în apropierea unui bar din Secusugiu. Un tânăr de 29 de ani, în urma unui conflict izbucnit pe fondul unor neînțelegeri, l-a lovit de mai multe ori pe un alt bărbat, de aproximativ 40 de ani, cu o cheie pentru prezoane în cap, iar ulterior l-a abandonat, fără să-i pese dacă victima sa mai trăiește sau moare.

Spre norocul acestuia, bărbatul a fost găsit în jurul orei 19.30, la aproximativ trei ore de la agresiune, de către localnici din comună. Se pare că agresorul ar fi din Munar, sat care aparține de comuna Secusigiu. Bărbatul lovit a ajuns în stare gravă la initial la spitalul din Arad, apoi a fost transferat la spitalul din Timișoara. El a fost internat la secția de ATI a spitalului, acesta fiind în comă.

Recomandările redacției