Tânărul care l-a băgat în comă pe bărbatul din Secusigiu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

0
711

Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat în cazul bărbatului desfigurat cu o cheie de prezoane și lăsat să moară, la Secusigiu. Magistrații i-au dat câștig de cauză victimei, majorând pedeapsa aplicată agresorului de la 3 la 4 ani de închisoare și au rejudecat cuantumul daunelor morale, mărindu-l de la 23.000 de lei la 75.000 de lei. Astfel, tânărul de 30 de ani care l-a bătut crunt pe bărbatul din Secusigiu și apoi l-a abandonat, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor în stare de provocare. Decizia Tribunalului Arad, pronunțată în data de 4 martie a.c., a fost atacată cu apel de victimă și de cealaltă parte, de agresor. Ca pedeapsă accesorie, tânărului îi sunt interzise mai multe drepturi, inclusiv cel de a comunica cu persoana vătămată timp de doi ani de la executarea pedepsei principale.

Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Cherechean Alexandru Cristian împotriva sentinţei penale nr. 63/04.03.2020 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 2660/108/2019. (…) Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi partea civilă Ș.V. împotriva sentinţei penale nr. 63/04.03.2020 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 2660/108/2019. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând: Majorează de la 3 ani închisoare la 4 (patru) ani închisoare pedeapsa aplicată inculpatului Cherechean Alexandru Cristian. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 1.808,39 lei către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu titlu de cheltuieli cu spitalizarea părţii civile Ș.V.. (…) Obligă inculpatul să plătească părţii civile Ș.V. suma de 75.000 lei, cu titlu de daune morale şi suma de 4.500 lei, cu titlu de daune materiale. Constată că inculpatul Cherechean Alexandru Cristian a achitat părţii civile suma de 3.375 lei din totalul daunelor materiale stabilite mai sus. Menţine în rest dispoziţiile hotărârii penale apelate”, se arată în hotărârea Curții de Apel Timișoara.

Amintim că, în luna octombrie a anului trecut, un nou caz de violență extremă a ajuns în atenția autorităților. Este vorba despre un caz care, timp de o săptămână, a rămas cu autor necunoscut, însă anchetatorii i-au dat de capăt, reușind să-l aresteze pe făptaș.

Totul s-a petrecut în apropierea unui bar din Secusugiu. Un tânăr de 30 de ani, în urma unui conflict izbucnit pe fondul unor neînțelegeri, l-a lovit de mai multe ori pe un alt bărbat, de aproximativ 40 de ani, cu o cheie pentru prezoane în cap, iar ulterior l-a abandonat, fără să-i pese dacă victima sa mai trăiește sau moare.

Spre norocul acestuia, bărbatul a fost găsit în jurul orei 19.30, la aproximativ trei ore de la agresiune, de către localnici din comună. Se pare că agresorul ar fi din Munar, sat care aparține de comuna Secusigiu. Bărbatul lovit a ajuns în stare gravă inițial la spitalul din Arad, apoi a fost transferat la spitalul din Timișoara. El a fost internat la secția de ATI a spitalului, acesta fiind în comă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.