Tânăra din Arad care a înjunghiat un băiat, pe stradă, a fost reţinută. Fata de 18 ani s-ar fi supărat pentru că tînărul i-ar fi făcut un compliment nepotrivit, aşa ca a scos cuţitul şi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri tăioase. Acum, eleva este acuzată de tentativă de omor. Conform anchetatorilor, eleva l-ar fi înjunghiat pe băiat pentru ca acesta i-ar fi spus, în treacăt, pe stradă, ca are un posterior apetisant.

Tânăra de 19 ani a trecut rapid la fapte şi a dat cu cutiţul precum un mercenar, fiind la un pas să-i curme băiatului viaţa. Camerele de supraveghere din zona în care s-a petrecut incidentul au surprins momentul în care băiatul a căzut la pământ, ca secerat, în timp ce agresoarea a trecut pe lângă el, ţinând cuţitul în mână, la vedere. Imediat, câţiva martori, înspăimântaţi, care de-abia au realizat ce s-a întâmplat, au pornit în urmărirea fetei, în timp ce alte două persoane au incearcat să îl ajute pe tânărul rănit. Incidentul a avut loc duminică noaptea, cu puţin înainte de miezul nopţii, lângă o brutărie din zona Spitalului Clinic Judeţean din Arad. Martorii incidentului s-au declarat tulburaţi de ceea ce au văzut, mai ales când au realizat că cea care a dat cu cuţitul este o tânără de doar 19 ani.  „Am văzut sângele, aici. O fată, ca o atletă zice că ar fi fost, a fugit, l-a înjunghiat, de câteva ori, dar ce o fi avut cu băiatul ăsta, e băiat tânăr, nu a avut treabă cu nimeni”, a spus un martor.

Transportat de urgenţă la spital, băiatul înjunghiat a fost îngrijit de medici şi lăsat să plece acasă. Cei de la UPU spun că tânărul a avut mare noroc, mai ales că avea tăieturi multiple atât la nivelul capului, cât şi în zona gâtului şi a spatelui. „A fost adus un tânăr de 20 de ani, în cursul serii, cu multiple leziuni superficiale, produse cu un obiect ascuţit, deci tentativa de agresiune prin înjunghiere, a fost investigat, a fost să i se acorde prim ajutor, dar nu a necesitat internare”, a declarat Florentina Cartojan, medic UPU Arad.  Ulterior, la spital a ajuns şi agresoarea, care prezenta o plagă tăiată la nivelul mâinii, da şi tulburări de comportament, astfel că medicii au decis să o trimită şi pe la Psihiatrie, pentru un consult de specialitate. Ieri, tânără, care este eleva în clasa a X-a la un liceu din oraş, a fost ridicată cu mascaţii şi condusă la Parchet.  „Parchetul a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Totodată s-a dispus reţinerea suspectei pentru 24 de ore, urmând ca în cauză să se efectueze expertiza psihiatrică pentru stabilirea discernământului”, a declarat Dan Aurelian Ursu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Eleva îşi va petrece noaptea în arest, iar azi, cel mai probabil, ea va fi propusă pentru arestare, fiind acuzată de tentativa de omor.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției