afisIntitulată sugestiv „Passion” (nud artistic, artă erotică fină şi boudoir), următoarea expoziţie găzduită de sala „Clio” va fi vernisată chiar pe 14 februarie, adică de Ziua Îndrăgostiţilor.  Alex Frăteanu, tânărul autor fotograf, consideră perfect potrivită această dată pentru că pasiunea, nudul şi dragostea fac parte din aceeaşi familie semantică: „Aceasta este o expoziţie pretată pentru Valentine’s Day pentru că este plină de pasiune. De aceea am şi numit-o «Passion». Contrar opiniei oame­nilor despre nud, acesta reprezintă o latură frumoasă, dar şi grea a fotografiei, deoa­rece fotograful are rolul suprem de a imortaliza acest lucru minunat care este corpul feminin. Arta nudului începe să se piardă datorită preconcepţiilor oamenilor şi nudurilor comerciale”, spune artistul.
Alex Frăteanu are 27 de ani şi este din Arad. Membru al FotoClubProArad şi participant la Tabăra Internaţională „Art-Image” ,  acesta şi-a văzut deja lucrări atât în expoziţia „Paşi prin Arad”, cât şi în expoziţia Taberei Internaţionale, găzduită tot de Sala „Clio”. Mai mult, fotografiile sale au fost selecţio­nate de un fotograf asiatic participant pentru a apărea într-o revistă de specialitate publicată în Hong Kong.  Cu o experienţă de doar un an, fotograful este, cu toate acestea, la prima expoziţie personală pe o temă aleasă, una chiar destul de curajoasă.
Nonconformist, Alex Frăteanu susţine că, deşi tehnica trebuie educată, pasiunea, de­dicaţia şi imaginaţia primează:   „Eu cred că ceea ce face un fotograf bun nu este aparatura costisitoare, cursurile absolvite, ci pasiunea pentru fotografie, exigenţa şi, nu în ultimul rând, imaginaţia. În lumea fotografiei mă simt ca un explorator. Bineînţeles că există tehnici şi reguli în fotografie, iar acestea trebuie bine cunoscute şi stăpânite, dar, în acelaşi timp, nu mi-e frică să mă aventurez în necunoscut. Atunci când fac o fotografie tind să mă abat, uneori intenţionat, de la reguli, pentru a observa efectele şi cum se reflectă acestea şi ce impact au asupra fotografiei.”, adaugă fotograful. „Stilul meu preferat de fotografie este unul cu un element sau o idee de dramatic. Întotdeauna încerc să fac  uz de elemente precum umbre, unghiuri, contraste puternice pentru a intensifica o fotografie şi percepţia ei şi a elementelor ce o constituie, pentru privitor”.
Expoziţia de la „Clio” însumează în jur de 45 de lucrări. Aceasta va putea fi vizitată până pe 23 februarie.
Vernisajul va avea loc pe 14 februarie, la ora 17,00.
(G.S.)

Recomandările redacției