Cele două degete zdrobite în ajunul Anului Nou i-au marcat pregătirea de iarnă lui Ionuț Tănase. Acesta și-a reluat pregătirile la capacitate maximă la începutul lunii februarie, prinzând ultima parte a cantonamentului din Spania. Amir Jorza a profitat, a început stagiunea ca titular în centrul liniei mediane, dar „Tase” a primit minutele sale din partea lui Laurențiu Roșu.
Vineri, intrarea „închizătorului” de 19 ani a coincis cu golul ce a rezolvat defintiv ecuația echipei câștigătoarei în Mioveni – UTA (scor 0-2). Argeșeanul a centrat perfect pentru lovitura de cap a colegului de generație, Adrian Petre. „Mi-a mulțumit pentru pasă, dar a fost în primul rând pentru echipă, pentru puncte și obiectivul nostru. Era important să câștigăm la Mioveni, o echipă incomodă ce primește greu goluri, care-și dorește să promoveze”, a spus Tănase.
Tânărul utist recunoaște că încă nu este la sută la sută cu pregătirea fizică, dar: „Dau totul din mine când sunt introdus pe teren. Astăzi, domnul antrenor mi-a spus să joc cât mai sus, să fac pressing, pentru a le bloca din fașă acțiunile adversarilor. Mai sunt momente când simt că mă sufoc, dar în maxim două-trei săptămâni o să scap și de această problemă. Deocamdată, mă bucur că pot ajuta și cu atât, iar pasa de gol îmi dă încredere și putere să muncesc tot mai mult”, ne-a mai mărturisit mijlocașul, aflat la al doilea assist stagional după cel reușit la Târgoviște, la reușita semnată de Andor.
După golul de vineri, Petre a ajuns la cota 22 de reușite stagionale, cu două peste Hadnagy și patru peste Chipirliu. „E golgheterul nostru, trebuie să-l alimentăm cu pase bune, cu atât mai mult cu cât reușitele lui se pun în contul UTA-ei și ne apropie de realizarea obiectivului”, a mai comentat fotbalistul . „Îmi fac datoria meci de meci și mă bucur pentru această victorie. Le mulțumim foarte mult suporterilor care ne-au însoțit până la Mioveni”, a fost și scurta precizare a lui Adi Petre.
Etapa viitoare, UTA găzduiește Brașovul, echipă împotriva căreia Tănase a debutat în Liga a II-a, dar și a marcat golul carierei sale. „Îmi amintesc cu plăcere de acea reușită din ultimul meci al play-offului, una pe cât de frumoasă pe atât de importantă. Sper, însă, să înscriu multe alte goluri de acest gen în cariera mea, poate chiar weekendul următor dacă voi avea ocazia. Dar, indiferent cine marchează, până la urmă, important este să câștigăm și contra Brașovului și să ne păstrăm acest loc 2 foarte prețios pentru noi”, a concluzionat utistul.

Recomandările redacției