FOTO: UTA Media Design

23 martie – 27 noiembrie 2016, de la 3-0 la 0-3 pe terenul Chindiei Târgoviște e un salt mare, important pentru „Bătrâna Doamnă”. Sigur, pe gazon pentru arădeni au apărut de la acel meci Andor sau Petre, doi dintre marcatorii de azi, dar și mai
vizibilă a fost schimbarea de optică din jocul „roș-albilor”.
Iar unul dintre fotbaliștii care a simțit pe pielea sa această abordare ceva mai ofensivă, curajoasă, a fost chiar autorul pasei decisive de la golul cu numărul doi al UTA-ei. Ionuț Tănase a pătruns cu mingea la picior 25 de metri și i-a pasat la momentul potrivit lui Andor, care stabilea scorul pauzei: 0-2. „Într-adevăr, avem un stil ceva ofensiv, suntem mai implicați ca joc ca mijlocași centrali. Atâta timp cât echipa câștigă, putem spune că e un lucru bun, în rest nu e treaba mea să comentez stilurile de joc impuse de domnii antrenori. Real Madrid are un stil, Barcelona, un altul, cine sunt eu să spun care e mai bun? Până la urmă, rezultatele vorbesc de la sine, iar noi sperăm să mergem din victorie în victorie și să ne atingem obiectivul”, a spus mijlocașul central de 18 ani.
Utistul a descris și faza ce a clarificat, oarecum, lucrurile înainte de pauză. „Trebuie să recunosc că
l-am căutat cu privirea pe Petre în mijlocul careului, noroc că Andor mi-a strigat din stânga. Abia apoi am văzut culoarul, am dat drumul mingii, deși Cristi mi-a spus că ar fi trebuit să-i pasez și mai repede. Mă bucur că am putut contribui la acest succes, mai ales că nu am avut prestații prea bune în ultimul timp. Dar, mă simt din ce în ce mai bine, crampele parcă vin ceva mai târziu ca altădată, poate după minutul 80-85 și asta doar când avem de-a face cu terenuri grele”, a adăugat Tănase.
Săptămâna viitoare, UTA are parte de o nouă deplasare pe terenul unei formații plecate cu speranțe de promovare în acest sezon. „Toate meciurile sunt grele. Cine ar fi spus că vom fi conduși cu Tărlungeni sau Balotești, pentru ca azi, cei de la Chindia, să nu ne pună mari probleme. Trebuie să jucăm cu aceeași seriozitate și intensitate fiecare meci dacă vrem să mai urcăm în clasament”, a concluzionat „închizătorul” Bătrânei Doamne.

Recomandările redacției