Șoimii Lipova a fost surpriza plăcută a seriei a IV-a a Ligii a III-a până la un anumit punct al turului, ștafeta trecând apoi în curtea unei alte grupări arădene. După un start de sezon cu lumini și umbre, formația din Țara Sămădăilor a legat nu mai puțin de 8 rezultate utile, șapte victorii și o remiză.
Ultimul succes a venit chiar înainte de vacanță pe un teren extrem de greu, la Cugir, acolo unde Metalurgistul nu pierduse niciun meci în acest tur de campionat. Mai mult, formația lui Călin Moldovan e considerată una dintre marile favorite la promovarea în Liga a II-a. Cermeiul a deschis tabela rapid, prin prima reușită oficială a lui Ionuț Tănase la nivelul Ligii a III-a. Mai mult mijlocașul central de 20 de ani nu mai înscrisese de pe 29 mai 2016, când contribuia la succesul ce avea să o ducă pe UTA la barajul de promovare în Liga 1. „Se știe că treaba mea e cu totul alta, dar mă bucur de acest gol. Un mare merit îl are Vezan, care mi-a pus mingea pe tavă din centrare. Am și reușit o execuție bună, reluare din aer, cu exteriorul, sub bară, dar asta pentru că am prins multă încredere în mine de când evoluez la Cermei. Mai noi, antrenorul mă trimite și la fazele fixe în careu, mă bucur că am contribuit cu un gol la succesul echipei mele, sută la sută meritat. Ne-au egalat dintr-un penalty inexistent, iar asta ne-a făcut să ne mobilizăm și mai mult și să dorim să întoarcem soarta partidei. Capătă și-a făcut și el excelent treaba și am venit cu trei puncte ce ne fac vacanța și mai fericită”, spune Tănase.
Fotbalistul a semnat în vară cu teamul din Liga a III-a după ce a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu UTA. „Nu sunt supărat pe nimeni, doar cred că aș fi meritat ceva mai mult după cei trei ani petrecuți acolo și contribuția la cele două baraje de promovare. Dar, viața a mers și merge mai departe și, cu tot respectul pentru UTA și suporterii ei, acum nu m-aș mai întoarce acolo. Dragostea pentru culori nu ține loc de foame. Poate, peste câțiva ani, cine știe. La oferte din ligile superioare sunt deschis, neuitând niciun moment că și clubul Atletico trebuie să fie de acord cu acest lucru, dacă are – bineînțeles – de câștigat de pe urma sa. Dar, până în vară sunt jucătorul Cermeiului și nu aș dori să plec”, mai spune Tănase.
Titular în absolut cele 15 partide la Cermei și înlocuit doar o singură dată, la 4-0 la Lugoj, tânărul „închizător” susține că a găsit mediul perfect la Cermei. „Chiar dacă mi-am intrat puțin mai greu în ritm după cele patru săptămâni fără echipă, apoi am crescut în joc etapă de etapă. Meritul este în special al grupului foarte unit de la Cermei, o adevărată familie. Nici nu a fost greu să-l formăm cu atâția foști jucători de la UTA, jucăm unii pentru alții, fiecare își face treaba lui și rezultatele se văd. Cred că am jucat un fotbal bun mai ales în ultimele două luni de zile și vom fi o nucă tare și în retur”, a încheiat Tănase.
Turul excelent al mijlocașului în tricoul Cermeiului se traduce și prin numărul mic de avertismente (doar trei), în trecut el fiind abonat la acestea.
Altfel, Cermeiul rămâne în priză până mâine, când dispută un amical pe „Motorul” cu UTA Under 17.

Recomandările redacției