După modelul Amir Jorza și Dorin Toma, un alt fotbalist de perspectivă al „Bătrânei Doamne” a refuzat să-și prelungească înțele­- gerea cu „roș-albii”. Vorbim despre Ionuț Tănase, care nici nu se mai antrenează sub comanda lui Ionuț Popa și Cristian Păcurar, după ce timpul de gândire oferit de condu­cerea grupării arădene a expirat.
„Contractul lui Tănase cu UTA a expirat în această vară, iar la renegocierea noii în­țelegeri clubul nostru i-a făcut o ofertă bună jucătorului. I-am propus un salar mărit cu 50% și încasarea tuturor restanțelor financiare în momentul semnării noului acord. Ionuț Tănase a cerut un timp de gândire, care, din punctul nostru de vedere, a expirat. Oferta pentru reînnoirea contractului nu mai este valabilă, avem nevoie doar de jucători care-și doresc cu adevărat să îmbrace tricoul celei mai titrate echipe din Provincie”, ne-a declarat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.
Nu la fel de tranșant e și Ionuț Popa, care, deși nu-și ascunde dezamăgirea față de atitudinea tânărului mijlocaș, pare să-i arunce acestuia un ultim colac de salvare. „Tănase a făcut mai mult figurație în ultimele 3-4 jocuri. În momentul în care a văzut că e rezervă nu a mai avut interes și nu am înțeles de ce. El dă vina pe conducere, conducerea spu­ne că vina e a fotbalistului. E problema lui ce face mai departe, nu știu ce gândește, din partea mea poate să rămână. Eu încă îl aștept, l-am și folosit atâta timp în echipă”, a comentat antrenorul arădenilor „speța” Ionuț Tănase.
Tănase a fost unul dintre fotba­liștii sub vârstă care a evoluat constant în tricoul „roș-alb” în ultimele trei sezoane ale Ligii a II-a. Chiar și în partidele de verificare ale acestei veri, Ionuț Popa i-a oferit destule minute, dar – în cele din urmă – indecizia „inchizătorului” de 20 de ani l-a determinat să renunțe la serviciile sale. Sosit sub formă de împrumut de la ACS Poli, Lucian Oprea devine o variantă serioasă de luat în calcul pentru un post de titular din rândul fotbaliștilor Under 22. Pe alte posturi, UTA mai contează pe Costin, R. Iuga, Copaci, Cubleșan, Prună, Stahl, Janos și D. Popa la capitolul juniori, dar mai are și alți fotbaliști la echipele Under 19 și Under 18.
Pe de altă parte, piteșteanul Ionuț Tănase rămâne sub contract cu Atletico Arad, care are opțiunea să-l împrumute sau să-l vândă în cazul unei oferte bune de la alte grupări din țară sau străinătate.
(C.M.)

Recomandările redacției