taposTradiţia nu mai înseamnă aproape nimic în fotbalul românesc. Două fost prim-divizionare se chinuie mult în seria de Vest a Ligii a II-a şi până la această oră nu ştiu încotro vor apuca. Vorbim despre Unirea Alba Iulia şi UTA, care încă nu s-au reunit şi nici nu ştiu data la care o vor face şi dacă o vor face. La Arad, primul antrenament al anului a fost amânat de trei ori şi există şanse să se mai amâne odată. „Lunea trecută, chiar mă pregăteam să vin la reunire. Noroc că m-am întâlnit cu un cunoscut, care m-a informat că ziarele scriu că vacanţa ni s-a prelungit din nou. Este o situaţie foarte neplăcută, chiar unică în cariera mea de fotbalist sau antrenor. Nu mă gândeam că o să ajung să spun asta, dar, parcă, şi pe vremea lui Ionuţ Chirilă UTA se afla cu o treaptă mai sus”,     ne-a mărturisit Dan Ţapoş, antrenorul cu portarii în Calea Aurel Vlaicu.
În schimb, profesional, tehnicianul nu-şi face prea multe probleme. „La portari nu este foarte importantă etapa de alergări de anduranţă, pregătirea fizică în general. Eu zic că aş avea timp să-mi duc elevii la un nivel bun pentru prima etapă de campionat. Cel mai bun exemplu este cel al lui Amadio iarna trecută. El nu făcuse niciun cantonament, s-a antrenat vreo două săptămâni înainte de campionat şi, cu bune cu rele, a prins destule. meciuri oficiale. Acum, mai departe, depinde şi cu cine voi lucra şi, bineînţeles, dacă voi mai lucra la UTA. În condiţiile de acum nu mai are rost să ne minţim unii pe alţii”, a adăugat Ţapoş.
Într-adevăr, antrenorul a luat cunoş­tiinţă de punerea pe lista de transferuri a lui Mădălin Smaranda, iar despre Remo Amadio se aude că le va fi înapoiat celor de la CFR Cluj. Aşa stând lucrurile, cei care ar trebui să facă saltul la prima echipă ar trebui să fie juniorii Cioară şi Iacob, care au început pregătirea cu UTA II sub comanda lui Dorel Mutică, însă nu şi cu Dan Ţapoş.

Recomandările redacției