Partida de la Chișineu-Criș a avut de toate, însă unul dintre fotbaliști a ieșit în evidență și nu într-un mod po­zitiv. Portarul UTA-ei II are meritul de a fi apărat un penalty, s-a opus și altor finalizări ale gazdelor, dar și-a și procurat un cartonaș roșu datorită unui comportament nesportiv.
Nu mai departe de turul campionatului, Sebastian Mara era eliminat de pe teren fiindcă l-a numit în gura mare pe arbitrul Gornic dement, pentru ca ieri să aibă dispute cu adversarii. Mai precis, goalkeeperul de 18 ani a încercat să le inducă fotbaliștilor care au executat penalty-uri pentru Criș, Covaci și Magda, ideea că vor rata. Asta s-a și întâmplat, doar că după ratarea lui Andrei Magda, reacția sa a fost exagerată, iar arbitrul Loredan Bogdan i-a dat al doilea galben al meciului și l-a eliminat de pe teren.
Totul a ajuns și la urechile lui Dan Țapoș, antrenorul cu portarii al UTA-ei, care nu-și poate ascunde supărarea. „Nu știu ce se întâmplă cu acest băiat, pare predispus la un comportament huliganic. Eu întotdeauna le spun portarilor să-și vadă doar de treaba lor, să nu intre în dispute cu colegii, adversarii sau arbitrii. Am auzit ceea ce a făcut Mara la Criș și e de neconceput. Ce mai avea de împărțit el cu advesarul? În loc să se bucure pentru că rezultatul a rămas neschimbat și să se concentreze pentru finalul de meci… Dar, o să schimb foaia cu el. Mai în glumă mai în serios, i-am și transmis să vină cu cască de motociclism sau box la antrenament. Eu nu pot tolera acest comportament. Ori își bagă mințile în cap, ori o termină cu mine. Oricum, de acum înainte va mai intra pe teren când spun eu. Pe lângă conduita sa personală, ce ar trebui să fie ireproșabilă în public, Mara nu trebuie să uite că reprezintă și UTA”, ne-a declarat Țapoș.
„Nu am discutat încă exact cazul lui Mara, dar Dan Țapoș are libertate, așa cum a avut și Sebastian Huțan în ceea ce privește portarii. Probabil va merge un timp la echipa a doua, depinde doar de el. Noi încercăm să creștem. Am văzut și eu meciul a avut o prestație bună, e păcat că și-a umbrit-o prin eliminare. E important să aibă un comportament mulat pe profesionalismul la care tindem, indiferent de ce decizii iau arbitrii și de ce se întâmplă la nivelul unui joc de Liga a IV-a sau de juniori. Sunt convins că va învăța din asta, e tânăr și trebuie să învețe. Cu siguranță, nu e caracterul lui așa. Trebuie să conștientizeze că nu îi face bine. Să progreseze și să crească, atât el cât și alții, iar când va fi timpul să facă pasul spre fotbalul de performanță, să fie înzestrați cu acest ABC. Dar avem de a face cu copii inteligenți, dacă se întâmplă un scurtcircuit nu înseamnă că îi punem la zid. Sunt convins că vor fi receptivi”, a fost și reacția lui Roland Nagy, antrenorul principal al UTA-ei, la ieșirea de „roșu” a lui Mara.
Probabil, Răzvan Stanciu va rămâne titularul UTA II între buturi în următoarele partide de campionat. Situația s-ar putea schimba puțin începând cu 2 aprilie, când echipa fanion a Aradului își începe treaba și în Liga Elitelor, la Under 19.

Recomandările redacției