Ţărăniştii arădeni sunt la un nou început. Ei vor să renască din nou. Acest mult încercat partid are acum un nou preşedinte, în persoana omului de afaceri Tudor Caracioni. Acesta a ştiut să „intre” imediat în miezul problemelor şi să spună lucrurilor pe nume. Ideea centrală a pornit  de la visul lui Coposu că „suntem o ţară clădită pe credinţa românilor în Dumnezeu, în care domneşte legea şi în care demnitatea fiecărui român este respectată.”
Mai departe, preşedintele Tudor Caracioni a spus: „M-am angajat în acest drum dificil de refacere a structurilor partidului lui Maniu, lăsat, părăsit, neglijat în ultimii câţiva ani de soartă, interese personale sau de grup ori alte  diverse motive. Moţiunea am denumit-o: „Unitate, Curaj, Onoare – Nihil Sine Deo”. Asta pentru că în aceste momente, partidul, noi, suntem dezbinaţi, împărţiţi, unii dezgustaţi sau alţii refugiaţi la alte grupări de partide, mai exact de interese. Este momentul să refacem familia PNŢCD Arad, căci de la această celulă de bază – familia-  porneşte şi se leagă totul, viaţa noastră”.  Mai departe toţi cei prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PNŢCD Arad au fost de acord că munca în echipă va fi esenţială pentru reclădirea partidului. „Curajul este de a începe, reîncepe reconstrucţia, consolidarea fami­- liei arădene a PNŢCD-ului într-o perioadă de diversiune, confuzie, dezbinare politică şi civică, nemaiîntâlnite vreodată în România. Nu vin la dumnea­voastră  cu slogane politice, căci de acestea suntem cu toţii sătui, vin către dumneavoastră cu
dorinţa de a ne uni în familia arădeană, românească, cu cre­dinţa în Dumnezeu şi de a rămâne mereu aproape unul faţă de celălalt”, a conchis preşedintele Caracioni. Consolidarea organizaţiei şi atragerea de oameni dinamici şi care nu au fost angajaţi politic este una dintre direcţiile în care se va acţiona în viitorul imediat.

Recomandările redacției