Târg cu produse tradiţionale din Arad şi Cluj

0
550

produs 1

Peste 100 de produse tradiţionale şi meştesuguri populare vor fi expuse, la Arad, în cadrul Târgului „Produs de Cluj, Arad – Transilvania”, care va fi organizat în luna iulie.

Manifestarea organizată de Asociaţia „Produs de Cluj” se va desfăşura în perioada 10-12 iulie, în Piaţa Avram Iancu din municipiul Arad şi presupune participarea a 80-100 de producători şi meşteşugari din Cluj şi invitaţi speciali din Arad.

În cadrul târgului vor fi expuse şi oferite pentru degustare şi vânzare produse din carne, lactate, miere de albine, siropuri şi ceaiuri naturale, dulceaţă, murături, produse de panificaţie, dulciuri, uleiuri presate la rece. De asemenea, vor fi expuse meşteşuguri populare printre care olărit, sculptură în lemn, piatră, marmură, pictură pe sticlă, costume populare. Conform unui protocol de parteneriat încheiat între Municipiul Arad şi Asociaţia „Produs de Cluj”, protocol aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal Arad, în cadrul târgului vor fi amenajate în jur de 80-100 de standuri, care vor fi puse la dispoziţia beneficiarilor gratuit.

produs 2De asemenea, pe o scenă de 120 de mp, care va fi amplasată în Piaţa Avram Iancu, vor avea loc spectacole în cadrul cărora va fi promovată cultura tradiţională. „Pe scenă vor evolua trei ansambluri folclorice, trei orchestre şi aproximativ 30 de interpreţi de muzică populară din judeţul Cluj, dar şi invitaţi speciali din judeţul Arad. Printre momentele de atracţie se vor număra reprezentanţii de teatru de păpuşi, ateliere de sculptură în fructe şi legume, ateliere de meşteşuguri, special gândite pentru cei mici. În acelaşi timp, copiii şi tinerii vor avea ocazia, pe parcursul întregii manifestări, să se joace în parcul de distracţii special amenajat în acest scop”, se menţionează în protocolul de parteneriat.

În urma încheierii acestui parteneriat, producătorii tradiţionali arădeni vor fi sprijiniţi să participe la Târgul Produs de Cluj care va avea loc în oraşul Cluj Napoca.

Târgul „Produs de Cluj” a avut loc, până acum, în mai multe oraşe din România, dar şi în Polonia, Ungaria, Serbia, Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Germania.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.