Târg de mărțișoare

0
266

Cu ocazia zilei de 1 martie, elevii Şcolii Generale din Păuliș, împreună cu cadrele didactice, au organizat un târg de mărțișoare care s-a desfăşurat la inițiativa profesoarei Roxana Radu şi sub coordonarea directorului Florin Nicoară, la sala de sport din comună.
La acest târg, aflat la prima ediţie, au participat toate clasele gimnaziale, elevii expunând spre vânzare câteva zeci de mărțișoare realizate chiar de ei, mărțișoare cu tradiţionala fundiță în culorile alb-roşu. Toate sunt mărțișoare hand-made, care pe lângă faptul că vestesc sosirea primăverii, mai au rolul de a arăta vizitatorilor talentele artistice ale elevilor. Mărțișoarele au fost realizate din mărgele, fluturași, floricele croșetate din fire multicolore de ață, floricele realizate din hârtie, sclipici și alte decorațiuni.
Alături de elevi au fost şi profesorii care au avut grijă ca totul să se desfășoare într-un mod plăcut, urmând ca şi aceștia să cumpere mărțișoare de la elevi.
Târgul de mărțișoare reprezintă o activitate care este menită să conserve şi să promoveze cultura tradiţională românească, cultura care trebuie apreciată la adevărata sa valoare pentru a nu se pierde niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.