icimSunt deja o grămadă de ani de când Aradul şi Târgoviştea domină întrecerile interne de baschet feminin. În 2012 echipa din Cetatea Chindiei a făcut lege,iar  în sezonul actual, cu un buget impresionant face performanță şi în Europa. Nu e puţin lucru să ajungi în optimile Euroligii. Pe plan intern, însă, în clasament mai bine stau arădencele, graţie unui meci tur de excepţie, dominat copios de Univ Goldiş ICIM şi încheiat la 9 lungimi.
Astăzi, are loc revanşa, una care vine cu moral bun pentru ambele combatante. „E o partidă absolut normală, de campionat. Pentru mine este important ca fetele să fie relaxate şi să joace la capacitate maximă”, a spus antrenorul dâmboviţencelor, Florin Nini. „Avem un sentiment că se poate obţine maxim din acest joc. Chiar dacă Târgovişte vine după calificarea în optimile Euroligii. Au avut timp de refacere, moral poate a ajutat victoria, dar impresia mea este că sunt un pic mai slabe ca în toamnă. Însă, nu e nimic sigur. Problema celor 9 puncte avantaj nu se pune, dacă pierdem acumulăm a doua înfrângere. Va fi un joc echilibrat, în care echipa ce prinde ziua cea mai bună câştigă. Important este că fetele noastre sunt montate la maxim, sunt serioase şi încrezătoare”, a spus principalul ICIM-ului, Dan Moraru.
La nivel de lot, Aradul răspunde prin omogenitate. Una de sacrificiu, dacă ne gândim că nu au existat resurse financiare pentru a-l îmbunătăţi. Dar, Risper, Brosovszky & Co. au demonstrat că formula actuală este perfectă. Rezultatele stau mărturie, ICIM-ul fiind lideră în campionat, și calificată în Final Four-ul Cupei României şi a Cupei Europei Centrale.
De partea cealaltă, echipa campioană a schimbat destul de mult în iarnă, atât la nivel de lot, cât şi la nivelul băncii tehnice, Nini redevenind principal. Se vor confrunta doi coloşi ai baschetului feminin românesc actual. „Aradul este o echipă bună. Când am jucat în deplasare la Arad am făcut un meci prost. Luni va fi o adevărată luptă între două echipe puternice”, a declarat pivotul CSM-ului, Ksenia Tikhonenko pentru totalbaschet.ro. „Este un meci important şi pentru noi şi pentru ele. Pro­babil, se va decide cine va rămâne pe primul loc până la sfârşit”, a răspuns Moni Brosovszky pentru aceeași sursă.
Jocul este privit cu maximă atenţie şi dinspre Federație (nici nu putea fi altfel). Au fost delegaţi să împartă dreptatea doi arbitri internaţionali: Marius Ciulin (Constanţa) şi Ciprian Stoica (Sibiu). Să mai spunem că disputa va avea loc în această seară, de la ora 19, şi va fi transmisă în direct de DIGISport 3.

Recomandările redacției