asautaLiga secundă și-a consumat restanța etapei a 12-a din seria de Vest. În Valea Domanului, Metalul Reșița, cu zece absențe mari și late de lot, a ținut piept mult galonatei ASA Târgu Mureș. S-a terminat 0-0, cu echipa lui Sabău la a treia remiză albă consecutivă, după cele cu Universitatea Craiova și UTA.
Totuși, după acest rezultat, mureșenii au urcat pe loc de play-off, că tot ocupă locul 1 într-un clasament făcut între primele 6 echipe. Apropo de acest sistem, mai mulţi oficiali de cluburi încearcă să-i determine pe oficialii FRF să schimbe regulamentul privind punctele cu care se accede în play-off şi play-out din mers. Federaţia a anunţat la început de sezon că echipele clasate la finalul sezonului regulat pe primele şase locuri vor porni în play-off cu punctajul obţinut în meciurile cu echipele de pe primele şase poziţii, aceeaşi regulă fiind valabilă şi pentru echipele din play-out. Cum pe final de campionat multe dintre echipe ştiu încotro se îndreaptă, acest regulament va anula practic miza meciurilor în retur. Miza meciurilor va dispărea, iar punctele puse în joc vor fi practic nule, neavând absolut nicio importanţă în clasament.
La celălalt pol, în acest moment, UTA ar duce cu ea doar 4 puncte în play-out (victoria de la Motru și egalul cu FC Bihor). Tocmai de aceea, meciurile cu Olimpia Satu Mare și CS Mioveni devin – oarecum – cruciale și ar fi de indicat ca ele să se dispute la primăvară, când „Bătrâna Doamnă” ar trebui să arate mai bine.

Recomandările redacției