ccia

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad și Asociația Crescătorilor de Albine din România lansează, în perioada 28 februarie – 1 martie 2015, la EXPO Arad, prima ediție a unui eveniment dedicat sectorului apicol. A(r)picultura va fi gazdă pentru producătorii și comercianții principalelor produse destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană și biostimulatori pentru albine, medicamente ș.a.

Pentru publicul larg va fi expusă o gamă variată de produse ale stupului: miere, polen, propolis, ceară și cosmetice care au la bază roadele stupului.

„O prioritate pentru Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad este susținerea mediului privat spre inovare și dezvoltare. Prin organizarea acestei expoziții, sprijinim valorificarea potențialului apicol al zonei, pentru modernizarea și adaptarea lui la cerințele Uniunii Europene. A(r)picultura este un eveniment de specialitate, care îmbină latura comercială cu cea de educație, prin conferințele tematice organizate. Ne adresăm și publicului larg care poate achiziționa produse fabricate direct de la crescătorii de albine”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Evenimentul va fi deschis publicului larg de sâmbătă, 28 februarie, de la 10:00 la 18:00, până duminică, 1 martie, de la 09:00 la 16:00.

Program de conferințe

Sâmbătă, 28 februarie 2015, începând cu ora 13:00 – Influența produselor probiotice și prebiotice asupra stării de sănătate a familiilor de albine. Prezintă: Conf. dr. ing. Pătruica Silvia – Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii – Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Produse pe cale de brevetare „Supliment alimentar din plante utilizat în prevenirea și combaterea nosemozei la albine”. Prezintă: Conf. dr. Narcisa Mederle – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Propolisul – remediu – medicament. Prezintă: Dr. biochimist Mateescu Cristina – Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură.

Bolile albinelor – prevenție – tratament. Prezintă: Dr. medic veterinar Poncea Andronescu Bogdan – Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură

Probleme actuale și de perspectivă privind apicultura în România. Prezintă: Ing. Fetea Ioan – președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România.

14:00 – Adunarea Generală a membrilor Asociației Crescătorilor de Albine din România Filiala Județeană Arad. Participă președintele A.C.A din România ing. Fetea Ioan.

Pentru detalii și înscrieri, persoană de contact: Florin Dragă, manager de eveniment

Tel: +40.730.188 287

Email: florin.draga@ccia-arad.ro

Recomandările redacției