Odată cu prăznuirea Sfântului Dumitru, la Sâvârșin a avut loc și o imporantă sărbătoare a toamnei pe Valea Mureșului – Târgul de Bucate Regale. După cum a fost și numit, târgul s-a desfășurat într-o atmosferă fe­erică de toamnă, un decor deosebit în care au fost ridicate la rang de cinste produsele tra­diționale.
Sărbătoarea organizată de Primăria Săvârșin în partene­riat cu comunele de pe Valea Mureșului a adunat în jur de 1.000 de persoane, pe strada Făgetului – locul de desfășurare. La eveniment au fost prezenți directorul Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor, Iulian Bucătaru și directorul Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Arad, Adrian Călin Nogea.
Standurile au fost amenajate de importanți producători de produse agricole consacrate, de fermieri și nu numai. Au fost aduse produse specifice de toamnă, legume, fructe și produse apicole. Toate s-au putut degusta de participanți.
Un stand a fost rezervat ele­vilor Liceului Tehnologic Săvâr­șin. Alături de standurile expo­- zanților a fost și Universitatea de Științe Agricole București ce deține Stațiunea de Cercetare de la Arad. De asemenea, au ex­pus agricultori din Roșia Nouă, comuna Petriș, agricultori din zona Bata precum și apicultori. Au putut fi văzute și chiar vândute vite, oi, mistreți îmblânziți, iepuri și chiar porumbei. Între animalele expuse s-a remarcat rasa de oi Romanov. Cei mai buni fermieri au fost premiați în cadrul târgului.
Producătorii consacrați au fost un exemplu pentru produ­cătorii locali, târgul având și o campanie de promovare a li­niilor active pentru investiții        în agricultură din fonduri euro­pene. Mai precis, agricultorii au fost informați despre cum pot profita de oportunitățile de finanțare.
În expoziție au putut fi văzute și utilaje agricole.
Trei milioane de euro atrași pentru investiții de dezvoltare a comunei
Administrația Săvârșin accesează pe patru proiecte importante, nu mai puțin de trei milioane de euro. Fondurile vor fi alocate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), toate proiectele fiind declarate eligibile. De curând a fost bifată vizita în teren a AFIR, pe unul dintre proiecte – modernizarea Căminului Cultu­ral din localitatea Toc, pentru care vor fi alocați bani europeni.
Proiecte importante pentru care s-au făcut în cursul anului și alte vizite în teren sunt de construcție a unei grădinițe noi din Săvârșin, în valoare de 500.000 de euro și extinderea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic. Infrastructura este o prioritate întrucât între proiecte este și cel de modenizare a drumurilor din Săvârșin, Nălăuş, Toc și Căprioara. „Avem certitudinea obținerii fon­durilor pe aceste proiecte importante de dezvoltare, urmând a fi semnate contractele de finanțare, după care vor fi demarate licitațiile. Pe toate proiectele vom atrage trei milioane de euro, numai pentru infrastructura rutieră urmând să fie investit un milion de euro”, a susținut primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodi­- cean.
O serie de proiecte de investiții vor fi realizate anul viitor. Alte realizări de până acum ale administrației sunt reabilitarea Școlii Gimnaziale din Troaș, aici fiind reînființată și grădinița, asigurarea transportului gratuit, cu microbuze şcolare noi, pentru toți elevii ce urmează cursurile Școlii Gimnaziale și a Liceului Tehnologic Săvârșin și organizarea de cursuri de reconversie profesională pe mai multe meserii, pentru localnici.
Dubașii și colindătorii  de la Săvârșin vor face spectacol de Crăciun
În Săvârșin, tradițiile s-au păstrat vii. Cu prilejul sărbătorilor de iarnă ce se apropie, locuitorii vor avea parte, ca în fiecare an de obiceiuri îndrăgite. Păstrătorii tradițiilor – Dubașii de la Săvârșin au început pregătirile, aceștia făcând repetiții. Primăria ajută formațiile care organizează obiceiuri de iarnă, cu sume din bugetul local.
Umblatul cu duba se practică de către feciori și bărbați în seara de Ajun, în prima zi de Crăciun, pâna seara tarziu și a doua zi. În zona Săvârsin, întotdeauna, în Ajunul Crăciunului, dubașii și colindătorii care ves­tesc Nașterea Mântuitorului își încep colindul la biserică și ajung apoi la primărie și la Castelul Regal. După aceea pornesc spre casele din comună. Obiceiurile dubaşilor se desfăşoară pe uliţe, în curţile oamenilor și în case.

Recomandările redacției