targAradul participă şi anul acesta la Târgul de Fete de la Găina. Sărbătoarea câmpenească cu o tradiţie de aproape 200 de ani va avea loc în acest weekend, în zilele de 20 şi 21 iulie. Aşa cum aflăm de la vicepreşedintele Adrian Ţolea, Consiliul Judeţean Arad a alocat 7.000 de lei pentru manifestare.
În program se va regăsi o paradă a portului popular, un festival – concurs ,,Cultură pentru cultură” la care participă comunele Câlnic, Ciugud, Roşia de Secaş şi Vadu Moţilor
Spectacolul folcloric va începe de la orele 16 cu Tulnicăresele din Avram Iancu, Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Clasele Şcolii de Arte şi Meş­teşuguri din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, Clasa de tulni­cărese din Câmpeni şi clasa de dansuri populare din Sohodol. Vor avea loc recitaluri susţinute de Veta Biriş şi Ciprian Pop.
Seara se va încheia cu un spectacol de muzică uşoară şi discotecă. Vor evolua Desperado şi Spitalul de urgenţă.
A doua zi va începe cu un Te Deum şi depuneri de coroane la Crucea Iancului, urmate de vizitarea Târgului de Meşteri Populari de pe Muntele Găina
De la orele 11 va avea loc un spectacol folcloric, în cadrul căruia vor evolua Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Ansamblul Folcloric Oltenaşii din Basarabi-Calafat, Ansamblul Folcloric Spicul din Olari, judeţul Arad, Ansamblul Folcloric Muguri şi Mlădiţe de Tezaur din Beiuş, judeţul Bihor şi An­samblul 60 Plus din Alba Iulia.

Recomandările redacției