Târgul INDAGRA s-a încheiat cu numeroase contacte noi și clienți interesați pentru producătorul de utilaje Maschio Gaspardo

0
319

Târgul Indagra de la Romexpo, București, a primit ieri ultimii vizi­tatori. Peste 530 de expozanți din 24 de țări au fost prezenți la ediția de anul acesta, evenimentul înregistrând o creștere cu 4% comparativ cu anul trecut.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 25-29 octombrie, împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România (CCIR), sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Pe parcursul târgului, vizitatorii au putut vedea și discuta cu expozanții despre nou­tățile și tendințele agricole, de la maşini, echipamente și componente auto agro-industriale, la
îngrășăminte, material săditor, seminţe, răsaduri, sisteme de irigații, sere și solarii, produse şi echipamente moderne pentru zootehnie, viticultură şi vinificaţie.
Și în acest an, Maschio Gaspardo s-a remarcat prin prezența sa între numeroșii expozanți, ocupând o suprafață de aproape 2000 mp, în care sunt prezentate ultimele utilaje agricole lansate, tehnologii de ultimă oră și oferte atractive de finanțare pentru fermieri.
Dintre noutățile expuse de acesta, amintim grapa cu discuri VELOCE, noul model de semănătoare directă GIGANTE, noua secție de semănat electrică ISOTRONIC, semănătoarea cu pregătire a terenului CORONA X-FORCE – echipată cu noua bară de semănat cereale, noua mașină de erbicidat CAMPO, alături de utilajele deja consacrate, atât de cunoscute și utilizate de către fermierii români și nu numai.
În jur de 66.000 de vizitatori au trecut porțile târgului INDAGRA începând de miercuri dimineața și până duminică dupămasa, fapt care îl plasează încă o dată ca fiind cel mai important eveniment de profil agricol din țară organizat la Romexpo.
Expozanții de anul acesta au provenit din țări recunoscute pentru puterea deținută pe piețele agrare mondiale, precum: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria. De asemenea, Indagra 2017 se bucură de participarea oficială internațională a Franței și Turciei, cât și de participări de grup din partea Greciei și Olandei.
Târgul a fost vizitat joi și de președitele României, împreună cu ministrul Agriculturii Petre Daea și preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban. În cadrul vizitei sale, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: „Am toată convingerea că România beneficiază de un potenţial imens în agricultură, pe care însă trebuie să îl valorificăm în mod inteligent şi durabil. România deţine a şasea cea mai mare suprafaţă agricolă din Uniunea Europeană, suntem în primii 10 exportatori de grâu şi porumb la nivel global, avem tot ceea ce ne trebuie pentru ca ţara noastră să se impună ca o veritabilă forţă în domeniul agricol şi alimentar. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie recuperate întârzierile şi eliminate unele neajunsuri”.
INDAGRA reprezintă cel mai important eveniment românesc cu caracter agricol, numărul mare de expozanți, ofertele acestora și activitățile conexe din cadrul lui demonstrând potențialul și capa­citatea producătorilor și distribuitorilor din domeniu, români și străini, de a aduce pe piață produse și echipamente moderne, în scopul de a crește performanțele și profitul în cultura legumelor, fructelor și semințelor, creșterea animalelor, viticultură și vinificație.
În aceeași perioadă au avut loc și alte două evenimente cu te­matici complementare, respectiv Indagra Food — Târg internațional pentru industria alimentară și Expo Drink & Wine — Târg de vi­nuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.