Tăriceanu face recurs la o foaie de parcurs

0
371

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansar un atac dur la adresa ministrului Justiţiei, Ana Birchall, acuzând-o că a primit dinafara ţării o „foaie de parcurs” pe care o pune în aplicare, deşi aceasta înseamnă o atingere gravă adusă suveranităţii României. „Ana Birchall, care se visează, probabil, o Ana Ipătescu a revoluției în Justiție, a primit o întrebare simplă din partea conducerii CSM: «Există o foaie de parcurs agreată de dvs. pe statul de drept din România?». Răspunsurile ei alambicate de fapt au conturat un răspuns pozitiv. Că România are nevoie de experien­- ța, de consilierea și de sprijinul unor parteneri externi e deasupra oricărei îndoieli; de aici până la a primi ordine în formă scrisă, cum a primit d-na Birchall, e cale lungă, totuși. O cale pe parcursul căreia observăm că s-a abandonat în bună măsură salvarea aparențelor de egalitate în parteneriate în favoarea ideii de vasalitate fățișă”. Nu este greu de ghicit la care partener se referă Tăriceanu, dacă ne aducem aminte că americanii au intervenit făţiş în favoarea Anei Birchall, pe care Dăncilă a vrut să o schimbe cu Dana Gârbovan. Nu este deloc exclus ca Iohannis să fi refuzat numirea Danei Gârbovan, un magistrat fără cusur, tot în urma unor „recomandări” ale americanilor, rezultatul fiind rămânerea pe funcţie a Anei Birchall. Sunt convins că Tăriceanu ştie că România, de când a intrat în NATO şi UE a avut mereu foi de parcurs, atât de la americani cât şi de la Berlin şi Bruxelles. Fostul şef al Senatului se întreabă dacă nu cumva pe respectiva listă este inclusă şi desfiinţarea secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie. După părerea mea, răspunsul este afirmativ. Şi americanii şi mahării Uniunii Europene au tunat şi fulgerat împotriva înfiinţării acestei secţii, spunând că este un atac la adresa independenţei justiţiei. Sunt convins că dacă această secţie chiar
şi-ar face treaba ar putea ieşi la iveală nişte afaceri necurate uriaşe, de pe urma cărora au profitat firme americane, germane, austriece, ca să mă rezum doar la aceste exemple. Este suficient să ne gândim la cazul Microsoft, în care au fost arestaţi şi condamnaţi pentru corupţie doar români. Câtă vreme Laura Codruţa Kovesi a fost şefa DNA, ea a fost pupila americanilor şi a şefilor UE, păzind cu străşnicie dosare bine ascunse în sertare ferecate. Este foarte posibil ca Ana Birchall să fi primit sarcina de a face totul pentru desfiinţarea secţiei speciale, pentru ca nu cumva aceasta să-şi bage nasul prin respectivele sertare.
„D-na Birchall trebuie să ofere urgent explicații publice legate de sursa deciziilor sale, pentru că românii au dreptul să știe dacă mai sunt, încă, o națiune liberă și suverană, ori au ajuns să fie guvernați de norme impuse din străinătate, peste capul lor”, încheie Tăriceanu. Nici măcar nu are rost să mai comentez care variantă este cea adevărată, pentru că ştie toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.