Tăriceanu, spionat în intimitatea casei. ALDE cere anchetă

0
490

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian a spus marți că trebuie să existe „o evaluare obiectivă” asupra modului în care „a funcţionat” Justiţia în ultimii ani.

„Trebuie să existe o evaluare obiectivă asupra modului în care a funcţionat Justiţia în ultimii ani. E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI – DNA a funcţionat. Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau şi fabricau dovezi, care hărţuiau cu anii în anchete oameni nevinovaţi s-au bucurat de protecţia celor doi preşedinţi ai ţării Băsescu şi Iohannis, de susţinerea necondiţionată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susţinere din străinătate şi de un anumit curent de opinie în plan internaţional, creat de unele personaje cu legături la Bucureşti. Cei responsabili de toate aceste abuzuri şi-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere. De aceea, s-au dat peste trei sute de mii de mandate de supraveghere, de aceea s-au dat aproape treizeci de mii de mandate de siguranţă naţională, în condiţiile în care doar câteva persoane au fost condamnate pentru că ar fi ameninţat siguranţa naţională”, a afirmat Vosganian.

Acesta a susţinut că n-ar fi fost posibile aceste lucruri „dacă oameni politici precum cei de la PNL, USR, de la PMP, din camarila preşedinţilor Băsescu şi Iohannis n-ar fi elogiat necondiţionat toate aceste fapte”.

„După informaţiile apărute despre interceptarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui o acţiune responsabilă, de amploare. Trebuie văzut cine a cerut mandatele de supraveghere, care judecător le-a dat fără să se întrebe de ce, care procuror le-a cerut fără să existe o justificare reală. Întrebarea e cine va face lucrurile acestea, pentru că cei care le fac trebuie să fie necontaminaţi de sistem, complet în afara oricărei presiuni. Va fi foarte greu să găsim în România astfel de oameni. Dar putem încerca”, a adăugat Vosganian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.