Tarifele pentru salubrizarea stradală se scumpesc cu rata inflaţiei

0
459

salubrizareTarifele pentru salubrizarea stradală şi tarifele pentru serviciul de precolectare, colectare şi transport a deşeurilor în municipiul Arad vor fi ajustate ceea ce înseamnă o scumpire a preţurilor atât pentru populaţie cât şi pentru persoanele juridice.

Conform unui proiect de hotărâre care a fost afişat la transparenţă decizională, tarifele pentru salubrizarea stradală vor fi ajustate cu 4,25 la sută, procentul reprezentând indicele anual de inflaţie, stabilit de Institutul Naţional de Statistică.

În urma acestei ajustări, municipalitatea arădeană va încheia un act adiţional cu operatorul de salubrizare Polaris M Holding, conform căruia vor fi stabilite noile preţuri la colectarea şi transportul deşeurilor stradale, măturat manual, măturat mecanizat, curăţat rigole, stropit stradal, spălat stradal, golire coşuri pentru gunoi. De asemenea, vor fi stabilite noile tarife pentru pluguit zăpada, curăţarea manuală a zăpezii, încărcat şi transportat zăpada, combaterea poleiului.

În acelaşi act adiţional vor fi reglementate preţurile pentru întreţinerea platformelor gospodăreşti.

Potrivit unui alt proiect de hotărâre care, de asemenea, a fost afişat la transparenţă decizională, tariful pentru precolectare, colectare şi transport a deşeurilor va fi de 132,06 lei/tonă, respectiv 3,22 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice şi 59,42 lei/mc pentru persoanele juridice. Aceste tarife nu conţin TVA.

În proiectul de hotărâre se menţionează că preţurile vor fi ajustate cu indicii preţurilor de consum şi rata inflaţei, stabilite de Institutul Naţional de Statistică.

Până la data de 21 aprilie, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Noile tarife vor intra în vigoare după aprobarea lor într-un din şedinţele Consiliului Local Municipal Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.