Preşedintele Traian Băsescu a luat o decizie cum nu se poate mai bună atunci când a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, manifestându-se astfel împotriva taxei suplimentare aberante de şapte cenţi pe litru de combustibil, anunţate de Guvernul Ponta. Deşi şeful statului a urmărit, cu siguranţă şi anumite scopuri politice atunci când a aruncat bomba, trebuie spus că refuzul de a aproba memorandumul vine în întâmpinarea a milioane de români care s-au săturat de scumpirile pe bandă rulantă anunţate de guvernanţi. Sigur, preşedintelui i se poate imputa măsurile dure luate de Guvernul Boc în 2010, sigur, i se poate imputa că a tăiat salarii, a crescut TVA şi a făcut disponibilizări în masă, dar acum a procedat corect. Argumentele aduse de adversarii săi politici, care îl acuză acum de toate relele de pe lume, şi spun că din cauza faptului că preşdintele nu va aproba bugetul nu vor creşte salariile profesorilor debutanţi şi a medicilor rezidenţi cu 3-4%, că nu vor creşte pensiile, că nu va creşte salariul minim, nu stau în picioare, pentru că aceste majorări erau oricum apă de ploaie, nefăcând decât să crească şi mai mult disperarea unor oameni care şi-au pus speran­ţele că o vor duce mai bine, dacă votează candidaţii USL şi s-au văzut puşi în situaţia de a primi câţiva lei în plus la venit, de parcă Guvernul le-ar da de pomană. Asta, în condiţiile în care preţurile explodează pur şi simplu şi nimeni nu ia nicio măsură pentru a le pune stavilă.
Pe de altă parte, la Arad, primarul Gheor­ghe Falcă vrea să introducă şi el o nouă taxă de parcare, după ce va crea o zonă nouă în care parcarea cu plată va fi obligatorie. Fără să investească nimic, Primăria a anunţat că va percepe de la şoferii care-şi vor lăsa maşinile în noua zonă o taxă de un leu şi zece bani pe oră, doi lei pe două ore şi şase lei pe zi, preţul unui abonament pe an ajungând la 860 de lei. Din păcate însă, la Arad, foamea de bani a autorităţilor municipale nu poate fi potolită de nimeni, pentru că maşina de vot din CLM, de care Falcă se foloseşte ori de câte ori are nevoie, merge ca unsă. Până şi un prim-minis­tru trebuie să-şi reevalueze planurile atunci când sare calul, însă edilul-şef al Aradului are cale liberă atunci când îşi doreşte cu orice preţ să-i mai împovăreze pe locuitorii municipiului cu încă o taxă în plus, de parcă nu ar plăti şi aşa impozite prea mari şi un preţ extrem de greu de suportat pentru căldură…

 • A.Rădeanu spune:

  Una-i una şi alta-i alta. Sunt de acord că taxa de parcare în cartiere este un abuz caracteristic pentru Falcă. Dar să spui că respingerea bugetului de către Băsescu este bună, iar măririle de salarii promise de USL sunt apă de ploaie, asta chiar că-i fie o mare prostie, fie un băsism scârbos. Preţul carburanţilor s-a mărit până acum de nenumărate ori şi nimeni n-a făcut nimic, asta-i economia de piaţă. Gestul lui Băse este unul cinic, prin care vrea să dovedească faptul că aşa vor muşchii lui şi că nimeni nu-l poate opri din ce-şi pune în minte. Grija faţă de oameni este doar un paravan. De ce nu s-a opus bugetelor pe vremea PDL-ului, când erau propuse taxe şi reduceri de venituri mult mai consistente? Chiar nu mai înţeleg politica pe care o face acest ziar-cameleon Glasul Aradului. Joacă la prea multe capete, iar cititorii nu se mai regăsesc în ce citesc aici. De aceea nu se mai cumpărăr aproape deloc şi trăiţi doar din abonamentele impuse primarilor slabi de înger.

 • Dorina Avramut(Chirilă) spune:

  „Oamenii sunt, cu nesemnificative excepții, abjecti. Intarzierea insuportabila a Apocalipsului taraste existența, orice forma de existența, însasi conceptul de existența, in derizoriu.

  Vei fi, îmi ingadui sa sper, de acord cu aceasta ultima baricada, luciditatea extrema, care, de asemenea, ne e inutila si ne tortureaza.

  Sa declaram de aceea deschise lucrările Ședinței, scumpe Ionuţ Stănescu. Sa spunem oamenilor adevarul integral despre ei: sunt un esec, ba inca unul grotesc, nicidecum o realizare, a Genezei.” – Andrei Craciun

 • Cosmin Mihuta spune:

  Domnule A.Radeanu, va rog sa nu mai dezinformati, cum o faceti de vreo cateva zile pe site-ul nostru, unde ati revenit dupa o indelungata absenta. Daca nu stapaniti anumite informatii ar fi bine sa va abtineti. De unde aveti informatia ca ziarul nu se mai cumpara deloc? Inainte sa va dati cu parerea, solicitati datele de la BRAT (Biroul Roman de Audit), unde Glasul Aradului este membru. O sa aveti surpriza, cred eu, neplacuta, sa constatati ca ziarul se vinde foarte bine. Si, da, avem abonamente multe, dar nu la primarii, ci la cetateni care citesc ziarul, in numar tot mai mare. Spatiul acesta este pus la dipozitia cititorilor pentru a comenta vis-a-vis de anumite subiecte, nu pentru a va expune frustrarile evidente fata de ziarul nostru.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției