Taxe noi pentru cei care dețin mașini mai vechi de 15 ani

0
359

Un plan nou pentru redresarea economiei prevede taxarea vehiculelor mai vechi de 15 ani. Mai precis, s-ar putea lua în considerare interzicerea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani , care ar avea beneficii semnificative asupra scăderii nivelului de poluare și nu este deloc exclus ca această propunere să devină lege în România.

Autoritățile promit că vor construi 434 de kilometri de autostradă până în anul 2026, în ciuda faptului că, inițial, se vorbea despre 655 de kilometri. Banii necesari pentru autostradă ar fi de 7,6 miliarde de euro.

Potrivit PNRR, autostrăzile care vor primi bani sunt A8 Autostrada Unirii (este vorba despre sectoarele din capetele șoșelei din Târgu Mureș și Târgu Neamț), dar și A7 (sectorul Ploiești-Pașcani prin Buzău și Bacău).

În textul PNRR, apar anumite taxe noi.

Astfel, transportatorii vor plăti o taxă pe distanță, în loc de tonaj. Cu alte cuvinte, rovinieta va fi înlocuită cu o taxă pe suta de kilometri, la fel ca în alte țări.

Înmatricularea vehiculelor mai vechi de 15 ani va fi taxată. De asemenea, va intra în vigoare o nouă taxare ecologică ce vizează toate autovehiculele, conform antena3.

Menționăm că, în foarte multe ţări europene se aplică o taxă de poluare, fiind un instrument de reducere a poluării la nivel naţional, regional sau local.

Guvernul, în foarte scurt timp va pune pe masa Comisiei Europene o propunere în acest sens. Prim-ministrul a declarat, joi, că: „Nu este vorba neapărat de o taxă, dar de metode de descurajare a acestor maşini vechi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.