Taxe scăzute pentru amplasarea de panouri publicitare pe marginea drumurilor

0
348

Aleșii județeni au dat aviz pozitiv cuantumului taxelor privind eliberarea acordurilor prealabile și a autorizațiilor de amplasare şi acces la drum a unor obiective, precum şi tarifele de ocupare a amprizei şi a zonei de siguranță a drumurilor județene din domeniul public al județului. Urmare a discuțiilor purtate cu operatorii, s-a decis scăderea valorii acestor taxe, care au fost stabilite la nivelul celor practicate pentru drumurile naționale.

„Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici care și așa sunt sufocați de taxe și impozite, am decis să scădem cuantumul taxelor practicate în acest domeniu. Valoarea lor a fost stabilită la nivelul anului 2017 și suntem convinși că este o măsură ce va încuraja dezvoltarea unor mici afaceri care vizează amplasarea de chioșcuri sau rulote pe marginea drumurilor județene, pentru desfacerea unor produse alimentare sau nealimentare, dar și alte activități de publicitate sau deservire a unor obiective economice”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Este necesară eliberarea acordurilor și autorizațiilor pentru următoarele: amplasare panouri publicitare, reclame şi bannere, Spaţii cu destinaţie comercială (chioşc, rulotă, masă pentru desfacere produse alimentare şi nealimentare etc.), Locuri de parcare care deservesc obiective economice, accese la staţii distribuţie carburanţi, respectiv hoteluri, moteluri, depozite en-gross etc.

Persoanele fizice şi juridice care utilizează zona drumului public exclusiv pentru acces la proprietăţi nu sunt obligate ca pentru utilizare şi acces în zona drumului, să plătească tarife.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.