Taxele pentru autorizaţii de transport, acces la drumuri şi servicii de interes general intră la vot

0
309

taxeO serie de taxe şi tarife, pentru folosirea drumurilor, pentru transport, ori pentru serviciile instituţiilor din subordine sunt scoase la transparenţă de CJA, în această perioadă. Aleşii judeţeni trebuie să decidă care vor intra la majorare anul viitor şi care vor rămâne în acelaşi cuantum ca şi în prezent.

Taxele pentru licenţe de traseu vor creşte substanţial anul viitor. Astfel, pentru eliberarea licenței de traseu pentru serviciul de transport public județean de persoane, prin curse regulate speciale, pentru o cursă, pe perioada contractului, tariful va fi de 350 de lei, faţă de 250 de lei anul acesta. Pentru un duplicat al licenţei de transport se vor plăti 300 de lei, adică cu 100 de lei mai mult decât în prezent. În domeniul urbanismului, propusă este majorarea taxei pentru emiterea avizului prealabil de oportunitate, întocmit de structura specializată condusă de arhitect şef și aprobată de CJA, de la 50 lei la 200 lei pe aviz, precum și a taxei de emitere  a avizului tehnic al arhitectului șef, aferent documentațiilor de amenajare a teritoriului și urbanism, de la 50 lei la 200 lei pe aviz. În schimb, taxa de eliberare a certificatului de urbanism va fi uşor redusă, raportat la suprafaţă

Tarifele pentru eliberarea autorizaţiilor speciale de transport, pentru transporturile efectuate cu vehicule cu tonaj şi gabarit depăşit, pe drumurile judeţene  nu vor fi majorate de această dată. Arădenii nu vor avea de plătit mai mult nici pentru autorizaţiile de amplasare şi acces la drumuri, pentru concesionarea ori închirierea unor terenuri din zona drumurilor şi nici pentru amplasarea de utilităţi în zona acestora.

De asemenea, trebuie spus că, la acelaşi nivel vor rămâne şi tarifele pentru serviciile Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, precum şi taxele şi tarifele şcolare pentru tabere de agrement şi recreere, percepute de Centrul Cultural Judeţean Arad.  Toate proiectele ce se referă la taxe şi tarife pentru diferite avize urmează să fie supuse la vot în şedinţa Consiliului Judeţean de luna aceasta. Până atunci, proiectele sunt la transparenţă, în această perioadă putându-se depune recomandări şi opinii privind acestea.

Mai multe detalii în următoarele documente:

tarife suplimentare de utilizare a drumurilor

Anexa nr.1 la Hotărârea CJA

Anexa nr. 2 la Hotărârea CJA

Anexa nr. 3 la Hotărârea CJA

referat al Serviciului Administrare Drumuri şi Poduri

referat privind stabilirea unor taxe pentru anul 2015

referat al Direcţiei Economice pentru stabilirea taxelor speciale şi tarifelor pentru anul 2015

tarife pentru anul şcolar 2014- 2015

tarife pentru tabere pe anul 2015

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.