taxeTaxele şcolare şi tarifele pentru tabere de agrement la Centrul Cultural Judeţean Arad intră la majorare. Este vorba de de taxele şcolare la Şcoala Populară de Arte, precum şi de tarifele percepute pentru taberele de agrement şi recreere. Aceste tarife constituie o sursă de finanţare. Majorarea va trebui să primească mai întâi aprobare în Consiliul Judeţean.
„Pentru anul şcolar 2013 – 2014, propunem o creştere moderată a ta­xelor de frecvenţă, astfel încât să se păstreze un echilibru între necesitatea majorării veniturilor proprii şi posibi­lităţile financiare reduse ale publicului cultural căruia ne adresăm, cu precădere elevi, studenţi“, se arată în expunerea de motive ce va sta pe masa aleşilor judeţeni, în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean.
Astfel, vor fi majorate taxele pentru cursuri de muzică, cu clase de canto, pian, chitară, acordeon, orgă, vioară, percuţie, instrumente de suflat şi ini­ţiere fanfară. De asemenea, majorate vor fi şi taxele pentru cursurile de arte plastice, cu clase de pictură, grafică, design, design grafic şi artă fotografică, precum şi cele pentru teatru şi coregrafie, cu clase de actorie, balet, dans popular.
Spre exemplu, taxa pentru cursul de canto va fi de 500 de lei şi poate fi plătită în două rate egale. Taxa pentru cursul de actorie, dans popular românesc ori de iniţiere fanfară va fi de 325 de lei. Mai trebuie spus că, taxele de înscriere şi cele pentru eliberarea diplomei nu vor fi majorate.
În ceea ce priveşte tarifele pentru taberele de agrement şi recreere, pentru Moneasa, o persoană va plăti pe zi 71 de lei, pentru servicii de cazare şi masă. În cazul în care se optează numai pentru cazare, tariful va fi de 50 de lei. Dacă se alege tabăra Căsoaia, tariful pe zi, pentru care se asigură cazarea va fi de 30 de lei, pentru o persoană.

Recomandările redacției