Deoarece locuitorii satelor sunt printre primii care-și achită obligațiile fiscale „să se scape de-o grijă“ cum ne spunea odată un sătean, administrațiile comunelor se grăbesc să facă precizările necesare cu privire la cuan­- tumul acestora imediat ce noul an începe să-și deruleze „foile“ din calendar. Comuna Bata, cu satele ei: Bacău de Mijloc, Ţela şi Bulci, nu face excepție de la această regulă.
În discuția purtată ieri cu primarul comunei Bata, Ion Micurescu, domnia sa ne-a precizat că „și anul acesta taxele și impozitele locale nu s-au majorat față de cele din… anii trecuți; că nu le-am mai majorat de nu știu când, decât atunci când n-am avut altă alternativă, oricum sunt aceleași ca-n 2015. De asemenea, ce­lor ce achită integral toate dările până la finele lunii martie, se face o reducere la impozite de 10%“.
Încasarea taxelor și impozitelor va începe după data de 18 ianuarie, în condițiile în care nu vor interveni probleme de ordin tehnic. Acestea se vor putea face la casieria Primăriei, ca de obicei.

Recomandările redacției