Arădenii cu dizabilități pot beneficia de transport gratuit, în regim de taxi. Proiectul umanitar fără precedent în Arad – „Taxi gratis“, lansat acum câteva săptămâni de asociația „Ridică-te și umblă” va fi promovat în acest weekend.

În parcul central de lângă Podgoria, în data de 30 iunie, ora 17, va avea loc întâlnirea filialei Arad, a asociației ”Ridică-te și umblă” pentru persoane cu dizabilități pentru a promova prin pliante proiectul  „Taxi gratis” a „Centrului de mobilitate pentru persoane cu dizabilități”. Persoanele cu dizabilități care nu se pot deplasa, pot beneficia pe baza unei comenzi telefonice adresate coordonatorului de proiect, de transport la destinația solicitată, dar și de ajutor și reprezentare la diverse instituții.

Îmbrăcați în vestele asociației, alături de însoțitori și voluntari , beneficiarii filialei vor împărți, duminică pliante cu proiectul „taxi gratis” cu scopul ca informația despre această oportunitate să ajungă la persoanele cu dizabilități din proximitatea celor care primesc pliantele..

Acest proiect a fost lansat pe 19 mai , 2019 în prezența reprezentanților Consiliului Județean, al D.G.A S.P.C. și al Primăriei, fiind apreciat ca un demers unic pe partea de vest a țării.

Filiala Arad a  asociației „Ridică-te și umblă”, având ca președinte pe George Uba, fondatorul asociației naționale, care are 27 de filiale, are trei ani de activitate și se adresează persoanelor cu dizabilități locomotorii, de vedere și persoanelor hipoacuzice. Scopul filialei este de a forma familie de oameni cu multe abilități , care se exprimă prin proiecte culturale, de dezvoltare personală, activități sportive, activități sociale de impact și prin activități de influențare a societății în vederea unei percepții corecte a persoanei cu handicap.

Coordonatorul proiectului, Cristian Bugariu, primește comenzi la telefonul 0770624162 și preia beneficiarul de acasă și îl deplasează la destinația dorită, reprezentându-l acolo unde persoana cu dizabilități solicită ajutor.

 

Recomandările redacției