Taximetriștii arădeni ne dau asigurări că nu avem motive de îngrijorare în ceea ce privește mărirea prețului per kilometru. Chiar dacă prețul combustibilului a explodat și nu sunt semnale că se va micșora, șoferii de Taxi susțin că prețul va rămâne la 3,50 lei per kilometru. „Primăria a anunțat că tariful maximal este de 7,50 lei per kilometru și toată lumea a intrat în panică. Le dăm asigurări arădenilor că nu vom majora prețul care este în prezent, adică de 3,50 lei. Doar că acest tarif nu a mai fost modificat din 2010, iar între timp prețul la combustibil a explodat. Asta nu înseamnă că vom mări peste noapte tariful, vom rămâne tot la cel vechi. La 7,50 lei poate vom ajunge prin anul 2030“, a declarat Ștefan Deme, președintele Camerei Taximetriștilor Arad, pentru GLASUL ARADULUI.

Prețurile vor suferi totuși modificări, tariful urmând să crească la 4 lei pe perioada de noapte și în afara localității. „De asemenea, arădenii trebuie să știe că prețul de 7,50 lei este maximal, adică niciun un Taxi din Arad nu are voie să depășească acest tarif. El este maxim“, ne mai spune Ștefan Deme.

Proiectul de hotărâre privind Regulamentul de desfășurare a activității de taximetrie în Arad va fi revizuit. Astfel, se va schimba numărul maxim de autorizații taxi din 800 în 700. După modificare, proiectul va avea următorul conținut. „Numărul maxim de autorizaţii taxi care se eliberează pentru transport persoane în regim de taxi în municipiul Arad, este de 700. Până se va ajunge la acest număr, reducerea autorizaţiilor se va realiza astfel: în cazul renunţării benevole a posesorului autorizaţiei taxi ca urmare a întreruperii activităţii; în caz de deces a posesorului autorizaţiei taxi, persoană fizică; în caz de faliment persoană juridică; în cazul nerespectării prevederilor legale care sunt sancţionate cu retragerea autorizaţiei de transport sau a autorizaţiei taxi“.

De asemenea, se va modifica tariful de distanță maximal, fundamentat conform legislației în vigoare, din 3,5 lei în 7,5 lei menționat la articolul 4 din hotărâre și va avea, după modificare, următorul conținut: „Tariful de distanţă maximal pentru transportul în regim de taxi, stabilite în baza normelor prevăzute în art. 6 alin. (1), lit. c) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, este de 7,5 lei/km“. Nu în ultimul rând, potrivit proiectului, numărul minim de taxiuri necesare în trafic este de 500 pe timp de zi şi 200 pe timp de noapte.

Recomandările redacției