societateaUn caz mai puţin obişnuit, des­pre care poliţiştii de la economic au declarat că este o premieră în Arad, a fost dat în vileag, zilele trecute, de angajaţii Serviciului Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Arad.
„Colegii meu au depistat şi reţinut un bărbat, administrator al unei societăţi comerciale, suspectat de comiterea infrac­ţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că  R. Lucian, de 42 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Ineu, a achiziţionat mărfuri, de la mai multe societăţi comerciale din judeţele Arad, Timiş şi Bihor, pentru plata cărora a emis nouă Bilete la Ordin fără acoperire, marfa fiind vândută unor  persoane fizice sub preţul de achiziţie”, ne informează comisar Camelia Tu­duce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Arad.
În fapt, s-a stabilit că, pentru a induce în eroare partenerii de afaceri, administratorul societăţii şi-a deschis un cont bancar, pe care îl alimenta cu diverse sume de bani, iar înainte de data scadentă pentru efectuarea plăţilor, retrăgea toate sumele disponibile, astfel încât Biletele la Ordin introduse în bancă de către socie­tăţile păgubite, pentru plată, erau  refuzate din lipsă totală disponibil în cont.
Comisar Camelia Tuduce continuă: „Prejudiciul creat, prin activităţile ilicite, desfăşurate, în acest mod este de aproximativ 130.927 de lei. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată”.
Administratorul firmei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă, magistraţii luând faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuvinţarea procurorului, pe o durată de 30 de zile.
Dacian Don

Recomandările redacției