CEI MARIMiercuri, 9 octombrie, a început „Teatrul arădean – REPER – clasic, contemporan“, în cadrul căruia sunt prezentate câte două spectacole pe zi: unul la sala Studio şi altul la sala mare. În cea de a doua zi a manifestării, teatrul arădean  vă invită la „Cei mari, cei mici“, de Ioan Peter Pit, în regia aceluiaşi Ioan Peter Pit ( ora 17,00, sala Studio).

Distribuţia acestui spectacol este formată din actorii Carmen Vlaga Bogdan, Cecilia Donat, Andrei Elek şi Ioan Peter, spaţiile interioare sunt semnate de Anamaria Şerban, iar costumele de Indre Colta. Este un spectacol desprins din realitatea românească, purtând inconfundabila amprentă Pit.

Existenţa omului nu e un sistem de ţevi în care atunci când un segment s-a defectat intervine instalatorul, înlocuieşte bucata uzată şi sistemul reporneşte ca nou în parametri optimi. Destinul celor mai mulţi dintre noi pare sortit uzurii, irosirii şi ireparabilului. Ne identificăm cu casele şi maşinile posedate şi considerăm că în instinctul exacerbat al posesiei constă însăşi fericirea. Dar nisipul din clepsidră se scurge imuabil şi singurătatea ne pândeşte după colţ.
,,Da’ eu pentru cine mă vopsesc?” se-ntreabă în repetate rânduri Ţiţi, mama din ,,Cei mari, cei mici’’. Aflată la jumătatea vieţii, taman în punctul critic în care puii, fiul şi fiica, părăsesc iremediabil cuibul, Ţiţi – mama ar vrea să oprească timpul pe loc sau mai degrabă să-l dea înapoi, asemenea unor limbi de ceasornic. Poate printr-o  ,,magică’’ vopsire a părului, fiul ei plecat ca inginer la Atlanta ar redeveni puşti, iar fiica pe punctul să facă o căsătorie grăbită s-ar transforma în fetiţa de mai ieri. Pe de altă parte, în aproape douăzeci şi şapte de ani de căsătorie, Ţiţi n-a avut parte de şedinţe de înfrumuseţare, nici de concedii la mare,  şi iată că rutina i-a ajuns până în gât“
  scrie Anca Giura în „A vopsi, a revopsi“ – cronică de spectacol.

 

De la ora 19.30 sunteţi aşteptaţi  de actorii Claudia Ieremia şi Zoltan Lovas, cu al lor seducător spectacol „Sorry“, de A. Galin, în regia lui Ion Ardeal Ieremia ( sala mare).

Vă reamintim că preţul unui bilet la oricare dintre spectacole este de 10 lei.

Recomandările redacției