Teatrul arădean, reprezentat din nou la un festival internațional din Turcia

0
454

La finalul acestei săptămâni, actorii arădeni vor participa la un important festival de teatru din Turcia. Este vorba de International Balkan Countries Theatre Festival, care se ține anual în Bursa și la care participă importante teatre din regiunea Balcanilor.

Spectacolul selectat de juriul anul acesta este „Disputa”, de Pierre de Marivaux, o coproducție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și a Teatrului „Nottara” din București. Acest spectacol va fi jucat de două ori la Bursa, în 23 și 24 martie, pe scena Teatrului Regional Ahment Vefik Pașa.

„Revenim la Bursa cu bucurie. Festivalul este unul important, care reunește pe aceeași scenă trupe și producții din țările din zona balcanică. Pe afișul de anul acesta sunt înscrise spectacole ale teatrelor din Albania, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Turcia. Faptul că nu este prima oară când suntem selectați aici ne confirmă că teatrul nostru are ceva de spus și la nivel internațional”, a declarat Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Bazat pe textul „La Dispute”, scris de Pierre de Marivaux în 1744, spectacolul este regizat de Vlad Massaci și îi aduce laolaltă pe actorii Zoltan Lovas, Călin Stanciu, Cecilia Donat, Alex Mărgineanu, Isabela Neamțu, Anca Bejenaru, Diana Roman, Cristina Juncu și Răzvan Bănică. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar muzica originală îi aparține lui Vlaicu Golcea. Piesa a fost inclusă și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru-FNT 2018, iar pe scena International Balkan Countries Theatre Festival este susținută de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istambul.

Rămâne de spus că International Balkan Countries Theatre Festival din Bursa se desfășoară sub egida Ministerului Culturii și Turismului din Republica Turcia și a Direcției Teatrelor de Stat de la Ankara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.