Spectacole mai vechi și mai noi, premiere, festivaluri și cel mai important, multe aplauze. Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a pus punct unei noi stagiuni. Și nu a făcut-o oricum, ci jucând cele mai iubite spectacole jucate pe cele două scene ale teatrului. Votate de public, cele două spectacole care au încheiat anul teatral 2017/2018 au ajuns în fața publi­cului la finalul săptămânii trecute.
Astfel, în 23 iunie, actorii arădeni, în Sala Studio: „Orașul nostru”, în regia lui Cristian Ban– spectacol clasat pe locul I în topul preferințelor spectatorilor. Ioan Peter, Cecilia Donat, Alex Mărgi­neanu, Angela Petrean – Varjasi, Alina Vasiljević, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău și Călin Stanciu – sunt actorii care au spus inspirat, pentru ultima oară în această stagiune, istoriile de demult ale Aradului. Și asta într-un demers teatral care le-a adus artiștilor, în ultimul an, pe lângă o serie de premii și o nominalizare pentru “Cel mai bun spectacol” în cadrul Galelor UNITER.
Atunci când vorbim despre cele mai iubite spectacole jucate la sala mare, putem spune că spectatorii au fost mai darnici. Asta pentru că, pe primul loc, au plasat, cu același număr de voturi, două spectacole: „Don Juan se întoarce de la război” (regia Horia Suru) și „Disputa” (regia Vlad Massaci).
Și pentru că spectatorului trebuie să i se dea ceea ce a votat , actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” vor juca ambele spectacole clasate pe locul I, astfel: în 24 iunie, s-a jucat „Don Juan se întoarce de la război”, iar în toamnă, în chiar deschiderea noii stagiuni: „Disputa”.
(I.P.)

Recomandările redacției