GunoierulLa Teatrul Clasic „Ioan Slavici” se joacă, în această duminică, „Gunoierul” lui Mimi Brănescu, o producţie regizată de Alex Mărgineanu, avându-i în distribuţie pe Marian Parfeni (care semnează şi scenografia), Alex Mărgineanu, Mariana Tofan Arcereanu, Ştefan Statnic şi Cristina Socaci.

 «„Gunoierul“ este o piesă de teatru care se înscrie în genul dramatic al comediei şi care, sub voalul umorului, încearcă să atragă atenţia asupra unor întrebări la care noi, cei de azi, nu prea mai vrem, nu prea mai avem chef să răspundem sau pe care le ignorăm pur şi simplu.

În piesa lui Mimi Brănescu, gunoierul este filosoful care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri, descoperă taine ţinute cu grijă, află multe din cele ce sunt ţinute „la secret“ de locuitorii unui cartier şi, astfel, îi surprinde pe mulţi. Un singur exemplu – cine se aşteaptă ca un vagabond, după ce studiază resturile menajere pe care le arunci la gunoi, să descopere că nevasta te înşeală de vreme bună? Sau cine să se gândească la faptul că, tot din „citirea“ gunoiului, vagabondul îşi dă seama că nişte copii sunt lăsaţi în plata Domnului de părinţi şi cresc precum buruienile?» .

Spectacolul începe la ora 19, 00 în sala mare.

(G.S)

 

Recomandările redacției