În vreme de pandemie (în trend descendent), reprezentanții instituțiilor de cultură au fost nevoiți să inoveze, pentru a readuce în atenție – cultura. Astfel, arădenii vor putea participa la spectacole de teatru…la fereastră. Acesta este un proiect inedit al Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.

Trupa teatrului pregătește spectacole care vor fi jucate în curțile interioare ale blocurilor, în spații rezervate de obicei parcărilor, dar care au totodată vizibilitate optimă de la ferestrele și balcoanele apartamentelor înconjurătoare. Se dorește demararea acestui proiect pilot cât mai repede, poate chiar până la sfârșitul acestei luni și ne aflăm în etapa identificării unor spații cât mai ofertante. Odată implementat, proiectul se dorește a fi itinerant prin cartierele Aradului, susține Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad:

Filarmonica de Stat Arad pregătește și în acest an, Spectacolul de Rock Pop Simfonic și concertul în Parcul Reconcilierii – închiderea Stagiunii Filarmonicii

Acestor evenimente li se adaugă programe culturale extinse pe perioade mai lungi, care alătură, în spații deschise, mai multe evenimente, de obicei de dimensiuni mici spre medii.

Centrul Municipal de Cultură pregătește pentru grădinile cinematografelor Arta și Grădiște și o serie de cineconcerte. Programul va fi anunțat mai în detaliu după data de 15 iunie, după ce ar urma ca măsurile pe fondul situației de alertă să fie mai permisive.

Recomandările redacției