Teatrul Vechi, al patrulea act: preemțiunea nu a adunat voturi suficiente

1
301

Ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal de  marți, 16 martie 2020, convocată de consilierii Alianței USR-PLUS și PSD s-a încheiat. Singurul punct de pe ordinea de zi,  proiectul de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemțiune cu privire la achiziționarea imobilului situat pe strada Gheorghe Lazăr nr. 3, nu a trecut. Mai exact  nu a reușit să strângă nici de această dată cele 15 voturi necesare pentru a fi aprobat. 

Primarul Călin Bibarț a pus o serie de întrebări retorice consilierului USR-PLUS Florin Stana, reprezentantul coaliției care a venit cu propunerea proiectului de hotărâre. Declarația primarului te face să te gândești, dacă mai există o coaliție, cel puțin la Arad.

Vreau să subliniez două lucruri: văd că sunteți foarte bine informat cine este potențialul cumpărător, cum şi-au dat avansuri de bani între ei, cum va cere proprietarul un preţ mai mare data viitoare. Să înțeleg că aveți un interes? La Primărie nu am primit niciun document cu astfel de detalii„, a punctat edilul.  În încheiere, primarul Călin Bibarț a ținut să accentueze faptul că indiferent de rezultatul votului de azi: „Nu pleacă nicio clădire din oraș, nu se demolează și nici nu se construiește nici măcar o mansardă, pentru că asta ar presupune ca Primăria să elibereze o autorizație de construcție”, a concluzionat primarul Aradului. 

1 COMENTARIU

  1. Simplu – proprietarul oricarei cladiri private neingrijite trebuie amendat cu sume care sa-l constranga sa ia o decizie – ori o repune in starea initiala, ori o cedeaza gratis statului (municipiului, judetului). Bineinteles, in cazul cladirilor istorice, demolarea este interzisa. Nu inteleg de ce se forteaza achizitionarea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.