Tehnodomus va reconstrui arena „Francisc Neuman”, UTA s-ar putea muta pe „Motorul”

0
158

arenautaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a semnat, într-un final, cu Tehnodomus contractul de lucrări pentru modernizarea Stadionului Municipal „Francisc Neuman” (UTA). Tehnodomus a câștigat licitația publică de lucrări cu o ofertă în valoare de 32 733 275, 15 lei  (TVA inclus).

Lucrările de construcții vor dura 36 de luni și după finalizare arena ultramodernă va avea 12 584 de locuri. „Este o promisiune pe care am făcut-o arădenilor și o îndeplinim. Vom avea un stadion la cele mai ridicate standarde. Municipalitatea a demonstrat că inveștește în infrastructura sportivă” și-a început pledoaria primarul Gheorghe Falcă.

La rândul lui reprezentantul firmei Tehnodomus, Gheorghe Maxinan, a declarat că se doreşte ca lucrările la stadion să se finalizeze într-o perioadă mai scurtă decât cea convenită. „Pentru noi această lucrare este o provocare. Vrem ca stadionul să fie o mândrie atât pentru noi, cât şi pentru comunitate”, a afirmat  constructorul. Arena se va realiza pe acelaşi amplasament.

„Vom păstra o zonă din actualul stadion unde vom introduce istoria fotbalului arădean, dar și a stadionului ridicat de baronul Neuman. Imediat după semnarea contractului se va trece la organizarea de şantier, lucrările propriu-zise urmând să fie vizibile în primăvară. Se va merge pe o demolare pe etape, astfel încât activitatea echipei să nu fie, pe cât posibil, afectată. Pentru a ne lua măsuri de siguranţă, vom solicita omologarea terenului Motorul pentru jocuri de Liga II. Arena din Aradul Nou va fi îmbunătăţită cu materialele ce pot fi refolosite din actuala arenă UTA. Noul stadion nu va mai avea pistă de atletism, astfel că acustica va fi una specială, dat fiind faptul că tribunele vor fi foarte aproape de dreptunghiul verde”, a mai declarat Falcă.

Tribuna oficială și tribuna I vor strange 2.798 locuri, tribuna a II-a – 3.982 locuri, peluza nord: 2.902 locuri, iar peluza sud: 2.902 locuri. Suprafața utilă este 510,49 mp. Conform documentaţiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar. În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 pentru autocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.