Tehnologie nouă expusă primarilor la Bata

0
549

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean a participat alături de mai mulţi primari din Judeţul Arad la o întâlnire care a avut loc în localitatea Bata. În cadrul discuţiilor, primarii au asistat la o prezentare susţi­nută de o companie specializată în cons­- truirea podurilor, tunelurilor şi a viaductelor pe structuri metalice din oţel ondulat, conducte din polietilenă şi stâlpi de iluminat metalici.
„Judeţul nostru se află într-o continuă dezvoltare şi de aceea ne arătăm deschişi faţă de orice tehnologie nouă care ne este prezentată. Dorim să facem lucrări cât mai durabile şi cât mai ieftine pentru cetăţenii noştri şi vom căuta să folosim orice avantaj pe care ni-l poate oferi tehnologia modernă”, a susținut preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.
Potențialele soluții prezentate la Bata acoperă o gamă largă de necesităţi ale comunităţilor urbane, dar şi rurale. Structurile metalice variază în dimensiuni ce pornesc de la podeţe şi merg până la construcţii complexe, cum ar fi traversări peste râuri, căi fe­rate sau şosele, sisteme de canalizare, dar şi parcuri industriale.
Avantajul principal al unor asemenea construcţii este preţul, care poate fi chiar cu 50% mai mic faţă de o lucrare similară rea­lizată cu mijloace clasice. Un alt punct forte este timpul de execuţie, care se întinde de la câteva zile până la câteva săptămâni, mult mai puţin decât în cazul structurilor din beton
„Intenţionăm să repetăm prezen­tarea de astăzi în viitorul apropiat. Vom invita pentru aceasta la Consiliul Jude­ţean şi pe ceilalţi primari din judeţ care nu au fost prezenţi la Bata. De asemenea, vom prezenta aceste tehnologii reprezentanţilor Companiei de Apă Arad care ar putea să se folosească de ele în viitor în dezvoltarea reţelelor proprii din judeţul Arad”, a mai spus Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.