Televiziunea Română celebrează ziua lui Eminescu printr-un mini-recital al Corului Academic din Arad

0
558

Concertul Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad, programat vineri, 15 ianuarie, dedicat Zilei Culturii Naționale, prezintă capodopere corale ce ne poartă în lumea elegantă a clasicilor români, în cel mai încărcat de poezie eveniment al anului cultural.

Concertul se desfășoară cu public, însă în condiții de pandemie, dar va fi transmis în direct, la Televiziunea Arad, de la ora 19.00. De asemenea, câteva piese din acest concert vor fi transmise pe Youtube și Facebook, de la ora 20.00, în cadrul unui concert susținut alături de mari nume ale scenei lirice românești și internaționale precum: Ruxandra Donose, Celia Costea, Veronica Anușca, Liviu Indricău, Aura Twarowska și alții. Concertul se intitulează Revedere și va fi promovat în prealabil de către Televiziunea Română 1, în cadrul unei emisiuni care va avea loc joi, 14 ianuarie, de la ora 16.30.

„Suntem onorați să fim invitați la un asemenea demers artistic la care iau parte cele mai frumoase și autentice voci solistice ce reprezintă cu cinste spiritualitatea și talentul poporului român. Ne aflăm în fața uneia dintre cele mai exigente și curajoase tematici ale repertoriului de peste an, medalionul vocal și coral la aniversarea lui Mihai Eminescu și a Culturii Române.

Prețioasele capodopere muzicale ne poartă în lumea elegantă a clasicilor compozitori români într-un eveniment încărcat de poezie, sensibilitate și emoție artistică. Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad se alătură tuturor celor ce prețuiesc și promovează valorile culturii naționale, urând într-un singur glas: La mulți ani, Mihai Eminescu! La mulți ani, România Culturală!“, ne-a declarat dr. Robert Daniel Rădoiaș, dirijorul Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad.

Însoțite de această dată și de alte autografe celebre, precum acelea ale poeților Vasile Alecsandri, George Coșbuc sau Carmen Sylva, cele mai elogiate texte lirice eminesciene îmbracă formele sonore ale artei surori, în versiuni „a cappella” sau pe suportul rafinat al acompaniamentului de pian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.