La finele lunii trecute a avut loc la Moinești returul Diviziei A, al doilea eșalon valoric în tenisul de masă românesc. Echipa CSM-ului arădean înscrisă în această competiție a făcut instrucție cu adversarele sale, câștigând toate cele 7 partide: 3-0 cu CSM Moinești, CSTA București, Farul Constanța II, CSM Bistrița II și Victoria Carei, 3-2 cu Gloria Buzău și Politehnica Iași. Din păcate a fost cântecul de lebădă al echipei secunde a clubului arădean, aceasta urmând a fi desființată, din lipsă de fonduri. Cea mai importantă jucătoare a echipei, cadeta Alesia Sferlea (care la Moinești a câștigat toate cele 11 partide disputate) va fi promovată la prima echipă, cea care evoluează în Superligă, și unde se va alătura colegelor ei mai mari Adela Strună, Irina Rus și Ana Barbu.

Dar în acest timp a venit și o veste excelentă pentru tenisul de masă arădean: în colaborare cu Universitatea Aurel Vlaicu și cu mai mulți parteneri din Arad, Daniela Dodean urmează să înființeze o academie, alături de care are obiective foarte înalte: pe lângă posibilitatea ca amatorii și copiii care vor să practice acest sport, să aibă posibilitatea de a o face în condiții foarte bune și în cadru organizat, viitoarea construcție își propune să atragă și cei mai talentați tineri din România și chiar din străinătate, care vor să își pregătească o carieră de nivel înalt în acest sport. 

Președintele Academiei va fi chiar fratele Danielei, Cristi Dodean, cel care se ocupă de de secția de tenis de masă a clubului CSM Arad. De remarcat faptul că Universitatea Aurel Vlaicu sprijină direct noua academiei prin punerea la dispoziție a sălii de sport „Mihai Botez“, care aparține instituției. Academia urmează să fie inaugurată în această vară.

(foto: csmarad.ro)

Recomandările redacției