1. Filarmonica din Arad NU este o instituție de care merită să îți bați joc și să o arunci la gunoi. Ea are un trecut frumos și poate avea un viitor frumos, în care Aradul să aibă de câștigat de pe urma activității sale.
  2. Nu cred că finanțele care merg spre Filarmonică sunt mai prost plasate decât în întretinerea unei echipe de fotbal sau a unei grămezi de funcționari publici care își câștigă existența de pe urma unei birocrații expandate.
  3. De ce oare am vrea să măsurăm Frumosul în bani și am uita de bogăția spirituală? Nu suntem boi de pus la jug și nici sclavi pe plantația altora. Avem dreptul la Frumos și la Artă și la Cultură.

 

Budoiu Marius (Cluj-Napoca, 2021-04-07)

 

Cariera tenorului Marius Budoiu este impresionantă.

Conferențiar universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima, Cluj-Napoca.

Prim solist, Opera Națională Română, Cluj-Napoca.

Solicitat în cadrul comisiilor de acordare a titlului de Doctor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Solist vocal de talie internațională. Invitat în toate instituțiile de artă de primă mărime din România. Menționăm la cele din străinătate doar Teatro alla Scala din Milano, Teatro Massimo din Palermo, Royal Albert Hall din Londra, operele din Marseille, Toulon, Novaya Opera Moscova, Berliner Staatsoper, Melbourne Opera, Filarmonicile din München, Hamburg, Bratislava, Sofia, Festivalul Primăverii din Tokio etc.

Invitat la Festivalul George Enescu la fiecare ediție de 10 ani.

Cursuri de măiestrie susținute în Ficarra, Italia, 2014 (în limba italiană) Cursuri de măiestrie susținute la Opera din Dusseldorf, 2015, 2016, 2017 (în limba germană, italiană și engleză)

Cursuri de măiestrie susținute la Opera Națională Iași, 2015, 2016 Cursuri de măiestrie susținute la Opera Națională București, 2016, 2017 Cursuri de măiestrie susținute la Melbourne Opera, Melbourne, 2017 (în limba engleză) Cursuri de măiestrie susținute la Academia di Santa Cecilia, Roma, 2017  Curs de măiestrie susținut la Academia Pontificale di Musica Sacra, Roma, 2017 Curs de măiestrie susținut la Akademie Graz, 2017 (Prin programul Erasmus, în limba germană, italiană și engleză)

Singurul profesor de canto din lume care are la activ doi absolvenți de la clasa lui care au câștigat Premiul I la cel mai important concurs de canto din lume, Operalia, a lui Placido Domingo: Ștefan Pop (2010) și Adela Zaharia (ARAD) (2017). Adela Zaharia a câștigat totodată și Premiul pentru Zarzuela la această competiție, iar Ștefan Pop a câștigat și Premiul Publicului.

Recomandările redacției