Ediția 2018 a proiectului „Luna plină de teatru” a trecut deja de jumătate. Cu toate acestea, tentațiile teatrale sunt, în continuare, la fel de… intense.
Astfel, astăzi de la ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad găzduiește spec­tacolul „Gaițele”, o montare semnată de Laurian Oniga și construită în cadrul scenografic creat de Onisim Colta. Costumele poartă semnătura Oanei-Cătălinei Văran. „Spectacolul este (…) mai mult decât un succes de casă și cu mult mai mult decât o revalidare a garantatului succes al textului. Pe care e evident ca regizorul l-a citit atent, minuțios, cu infinită și mereu reînnoită plăcere, cu voluptate chiar, fapt ce i-a îngăduit să depășească în montare limitativele și comodele cadre ale satirei sociale. Ca și cele ale interpretării strict realiste ce i-au fost frecvent impuse”, spune criticul de teatru, Mircea Morariu.
Prima zi a lui februarie, le oferă arădenilor cu poftă de spectacol șansa unei alte comedii, a unei montări reconfortante care vă va binedispune timp de o oră şi 40 de minute: „Crima din strada Lourcine” în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. O istorie care prinde viață jucată inspirat de actorii: Ștefan Statnic, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Marian Parfeni și Ioan Peter. Reprezentația este programată în 1 februarie, de la ora 19.00, în sala mare.
O producție a regizoarei Antonella Cornici este prezentă pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în 3 februarie, de la ora 19.00. Este vorba despre „Aproape de tine, încă”, un spectacol care îi are în distribuție pe: Zoltan Lovas, Cecilia Lucanu-Donat, Roxana Sabău, Andrei Elek, Marian Parfeni, Carmen Vlaga Bogdan, Ioan Peter, Angela Petrean Varjasi și Călin Stanciu jr. Scenografia poartă semnătura lui Doru Păcurar, coregafia – cea a Andreei Gavriliu, iar muzica – cea a lui Bobo Burlăcianu.
Dacă e duminică, 4 februarie, e rost nu pentru unul, ci pentru două spectacole. De la ora 17.00 – Sala Studio găzduiește o montare semnată de Nicolae-Mihai Brânzeu: „Săptămâna luminată” după Mihai Săulescu. Scenografia spectacolului este realizată de Indre Colta, coregrafia – de Maura Cosma, iar muzica de Dan Simion.
În aceeași seară, în Sala Mare, Zoltan Lovas face din nou… sală plină. El este pro­tagonistul celui mai longeviv spectacol din repertoriul tea­tru­lui arădean: „Apropo, ați chemat pompierii?” – un spectacol regizat de Liana Didiles­cu. Reprezentația este programată la ora 19.00, în Sala Mare a TCISA.
(C.P.)

Recomandările redacției