Un conflict domestic care a evoluat cum nu se putea mai prost, a culminat cu spitalizarea unui bărbat, care, după ce
și-a insultat și bătut concubina, a fost înjunghiat de aceasta cu un cuțit de bucătărie, o singură dată, în abdomen. Faptele s-au petrecut în toamna anului trecut, femeia primind și condamnarea pentru tentativă de omor în vara acestui an. Astfel, în ziua de 07.10.2018, ora 14.00, procurorul de caz a fost sesizat telefonic de către lucrătorii de poliție judeiciară din cadrul IPJ Arad-Serviciul de Investigații Criminale, despre faptul că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a fost internat în stare gravă medical, de urgență, un cetățean turc, inițial neidentificat, care prezenta o plagă înjunghiată în zona abdominală, care din cauza leziunii suferite, este în stare gravă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul criminalist Pavel Palcu, la internare, cetățeanul turc a declarat că plaga a fost provocată prin cădere involuntară într-un cuțit, când își repara autovehiculul, dar ulterior, printr-un translator de limbă turcă, a revenit asupra celor susținute și a arătat că, de fapt, a fost înjunghiat de către prietena sau concubina sa, în satul Mâsca, comuna Șiria, întrucât au avut o altercație violentă acasă la aceasta, pe motiv că este gelos și considera că aceasta îl înșeală cu alt bărbat. Plaga prezentată de către persoana vătămată era foarte gravă, iar medicii confirmau că este penetrant hemoragică și este urmare a unei lovituri cu un obiect înțepător ascuțit.
Tot din informațiile ulterioare, primite la spital și transmise organelor de poliție judiciară rezulta că, printr-un translator neautorizat dar cunoscător de limbă turcă, a fost identificată victima infrac­țiunii, cetățeanul turc Celik Ismail, care a susținut că o prietenă a acestuia, Neag Angelica Mariana, din satul Mâsca, cu care era în relații de prietenie – concubinaj, și că pe fond de presupusă infidelitate, în seara zilei de 06.10.2018, i-a aplicat o lovitură cu un cuțit de bucătărie, în zona abdominală, după care aceasta l-ar fi transportat împreună cu translatorul ocazional dintr-o parcare a TIR-urilor turcești din comuna Vladimirescu.
Persoana în cauză, Neag Angelica Mariana, nu a mai săvârşit până la această dată fapte prevăzute şi pedepsite de legea penală, a fost căsătorită cu Neag loan şi au împreună un copil minor, în vârstă de 12 ani, care după divorţ i-a fost încredinţat ei spre creştere şi educare. Conform declaraţiei date în calitate de inculpat, Neag Angelica Mariana a căutat să asigure fetiţei sale toate cele necesare din punct de vedere material, aşa încât
s-a angajat după obţinerea permisului de profesionişti, gradele C,E, ca şofer de TIR la o firmă din Timişoara. În acest context, l-a cunoscut pe persoana vătămată Celik Ismail cetăţen turc, fiind şi el şofer de TIR, iar de aproximativ 4 ani şi jumătate între cei doi au fost relaţii mai mult decât de prietenie. Ştia că este căsătorit şi că are doi copii în întreţinere, însă susţine că îl iubea. Este de menţionat că în urmă cu mai mulţi ani, respectiv în 2011, inculpata a fost victima unui accident de circulaţie, în urma căruia a rămas cu mai multe sechele.
În cursul zilei de 05.10.2018, în jurul orelor 16.30, inculpata a fost sunată de către persoana vătămată Celik Ismail cetăţean turc, care pe baza relaţiilor de prietenie mai sus-enunţate, i-a comunicat telefonic că se află în parcarea de la Mândruloc şi să vină după el cu autoturismul. Aceasta s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală, marca VW Golf, până în parcarea de la Mândruloc, dar nu a ajuns până în parcare, aşteptându-l pe Celic Ismail la prima stradă după parcare, unde de altfel obişnuiau să se întâlnească de fiecare dată când acesta ajungea în ţară. L-a luat în maşina sa şi împreună
s-au deplasat la locuinţa din Mâsca. Ajunşi acasă, au servit masa împreună, de faţă fiind şi fiica în vârstă de 12 ani. În noaptea de 05/ 06.10.2018 au dormit împreună, iar relaţiile dintre ei au decurs normal, inclusiv în dimineaţa zilei de 06.10.2018 când persoana vătămată s-a purtat foarte frumos, oferindu-se chiar să gătească pentru amândoi meniul de prânz.
A agresat-o fizic și verbal,
pe fondul geloziei
Încă de la orele dimineţii, Ismail a avut o uşoară stare de agitaţie care i-a fost provocată de convorbirile telefonice pe care le-a purtat cu Faruk, o cunoştinţă de-a sa. În acest timp au fost vizitaţi de o cumnată de-a sa şi totul a decurs normal, dar imediat după plecarea acesteia, relaţiile s-au deterioarat. Astfel, inculpata a fost ape­lată telefonic de către Mircea, angajat ca paznic la o firmă din Vladimirescu, prieten de familie, pe care l-a rugat să o ajute pentru găsirea unui alt loc de muncă. Această împrejurare nu i-a convenit lui Ismail şi chiar i-a reproşat pe fondul gelo­ziei lui obişnuite, că vorbeşte prea mult cu persoane de genul masculin.
Inculpata reţine că din acest moment, Ismail Celik a devenit deja mai recalcitrant și i-a reproșat că „este o curvă”, dar în orice caz, după ce a fost din nou apelat de Faruk cu care mai avusese convorbiri telefonice în cursul zilei a devenit şi mai violent verbal, continuând cu insultele, cata­- logând-o curvă, femeie uşoară, handica­pată şi nebună. Convorbirile telefonice cu Faruk, în limba turcă şi mesajele ei trimise altuia i-au provocat lui Ismail o stare tensionată permanentă, mai ales că în tot acest timp, a consumat singur o sticlă de vin şi trei tuburi de bere.
După toate discuţiile purtate cu Faruk și cantitatea de alcool consumată şi precizată mai sus, Ismail a început să devină nu numai gelos și agresiv, începând să o lovească cu pumnii în piept şi peste tot corpul, susţinând că îl înşeală cu alţi bărbaţi, ieşind afară din casă, trântind uşa, acest lucru făcându-l de mai multe ori, de aproximativ două-trei ori. În tot acest timp când el ieşea în stradă, inculpata ieşea şi îl aducea înăuntru, încercând să discute calm cu acesta, însă de fiecare dată era din ce în ce mai agresiv. Inculpata recunoaşte că la un moment dat s-a enervat şi ea foarte tare, întrucât a fost catalogată curvă şi handicapată încât a sărit asupra lui şi i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă.
Apoi, între cei doi a avut loc o îmbrânceală cu loviri reciproce, până în momentul în care au ajuns în bucătărie, de unde, de pe masă, inculpata a luat un cuţit în mână, cu intenţia mărturisită de a-l determina pe acesta să plece. Ismail era la o distanţă de aproximativ un metru, moment în care i-a solicitat să părăsească locuinţa, afirmând că nu mai tolerează să fie jignită în propria casă, după ce i-a oferit masă şi cazare.
Inculpata i-a aplicat o singură lovitură cu cuţitul în zona abdominală persoanei vătămate, care lovind-o peste mână a determinat căderea cuţitului din mâna inculpatei, pe pardosea. Imediat după aceasta, Ismail Celik a fugit din holul casei până afară, în stradă, cu intenţia de a se deplasa cu o maşină de ocazie pentru a ajunge la parcarea din Mândruloc, dar inculpata a luat cheile de la maşina proprietate personală şi s-a oferit să îl conducă până în locul în care avea parcat TIR-ul.
După ce a urcat în autoturism, în dreapta faţă, persoana vătămată i-a arătat că este cu sânge pe maieu, în partea stângă a lui, iar inculpata i-ar fi propus
să-l ducă la Urgenţe la Spitalul din Arad sau din Şiria. A continuat să o jignească, spunându-i că este curvă şi că nu mai doreşte să o vadă niciodată, motiv pentru care ajunşi la marginea drumului, pe pietrişul din faţa restaurantului din parcarea Mândruloc, Ismail Celik a coborât din maşină, plecând spre parcare, iar ea a plecat direct acasă. A doua zi, inculpata a încercat să-l mai apeleze telefonic, dar persoana vătămată, deja internată la Spitalul Clinic Judeţean Arad, i-a respins toate apelurile.
Condamnată cu suspendare
În data de 26 iunie a.c., femeia a fost condamnată de magistrații Tribunalului Arad la doi ani și zece luni de închisoare pentru tentativă de omor, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de patru ani. De menționat este faptul că, deși hotărârea Tribunalului Arad nu este una definitivă, inculpata nu a înaintat apel la o instanță superioară. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de probaţiune Arad, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă.
„Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul în care pe parcursul termenului de supra­- veghere cel condamnat săvârşeşte o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pe­deapsa închisorii”, se arată în soluția Tribunalului Arad. Persoana vătămată Celik Ismail nu s-a constituit parte civilă în dosar. Instanța obligă inculpata să plătească Spitalului Județean Arad suma de 8.829,83 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare a parții vătămate. „Constată că inculpata Neag Angelica
Mariana a achitat din această sumă, 1.500 lei, urmând ca diferenţa să fie achitată conform angajamentului. În baza art. 404 alin. 4 lit. d Cod procedură penală şi art.112 alin. 1 lit. b Cod penal confiscă în vederea distrugerii, corpul delict un cuţit de bucătărie, aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Arad”, se mai arată în soluție. Femeia mai are obligația să plătească statului suma de 3.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
 

Recomandările redacției