baconschiTeodor Baconschi, fost ministru de Externe, va candida la alegerile europarlamentare din 2014 pe listele Partidului Mișcarea Populară, a anunțat Eugen Tomac, președintele formațiunii, într-o conferință de presă susținută duminică.

„Sigur că ne-am fi dorit ca la alegerile europarlamentare de anul viitor să mergem împreună cu toți cei care împărtășesc aceleași valori și au aceeași viziune cu Mișcarea Populară. (…) Ceea ce pot spune sigur (…) tot mai multe voci credibile de dreapta se vor alătura Mișcării Populare. Noi acum am reușit un lucru extraordinar, să punem o bază solidă pentru Mișcarea Populară, să adunăm oameni de bună credință în jurul nostru. (…) Vă pot da un nume sigur, care ne onorează că face parte din echipa noastră și este unul din stâlpii Mișcării Populare, este domnul ministru Baconschi”, a afirmat Eugen Tomac.

Întrebat dacă pe lista partidului se va afla și democrat-liberala Elena Udrea, președintele Mișcării Populare a răspuns că „nu a discutat cu doamna Udrea” și că nu știe „dacă vrea să candideze la europarlamentare”.

Secretarul general al Partidului Mișcarea Populară, Cristian Petrescu, a afirmat că formațiunea va monitoriza atragerea fondurilor europene.

„În cadrul acestui proces de monitorizare a guvernării USL o componentă importantă va fi cea de monitorizare a atragerii fondurilor europene, a modului în care următorul exercițiu financiar 2014-2020 răspunde cu adevărat nevoilor cetățenilor și chiar și a monitorizării vestitelor fonduri din China obținute cu ocazia summitului care a trecut”, a spus Cristian Petrescu. AGERPRES

Recomandările redacției