Teodor Țigan a fost numit director general al Romsilva

0
1008

Arădeanul Teodor Țigan, șeful Direcției Silvice Arad a fost numit director general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva. Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva l-a desemnat ieri pe arădeanul Teodor Țigan în funcția de director general, au confirmat surse din RNP care doresc să-și păstreze anonimatul.

Directorul general de până ieri, Ion Codruț Bîlea, nu a dorit să-i fie prelungit mandatul în condițiile impuse și pleacă după numai patru luni de la conducerea Romsilva, scrie albabusiness.ro.

Teodor Țigan este în prezent șeful Direcției Silvice Arad și a fost susținut pentru funcția de manager general al Romsilva de filiala arădeană a PNL. Acesta va avea un mandat pe 4 luni, cu posibilitate de prelungire.

Conform declarației de avere a lui Țigan, acesta este proprietar sau coproprietar a șase terenuri (aproape 20 ha). În plus, deține trei case și trei apartamente (acestea din urmă cumpărate în 2019). Toate proprietățile se află în județul Arad.

Teodor Țigan, 62 de ani, a absolvit Liceul Tehnic Silvic Timișoara și Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov. A fost inginer silvic responsabil cu activitatea de fond forestier la Direcția Silvică Arad până în anul 2003 și, ulterior, șef al Ocolului Silvic Iuliu Moldovan, până în anul 2007. În ultimii 13 ani a ocupat funcția de director al Direcției Silvice Arad.

Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și are circa 16.500 de angajați la nivelul celor 41 de direcții silvice, administrațiile a 22 de parcuri naționale și naturale și a celor 12 herghelii de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.